Eugen Băleanu, în eventualitatea repetării procesului electoral, fără Adrian Torma: „Ion Chisăliţă nu poate fi o schimbare radicală, dacă va câştiga”

Deși a dat de înțeles că nu vrea să se hazardeze în declarații vizavi de reluarea procesului electoral în orașul de la malul Dunării fără candidatul alianței PSD-Pro România, Adrian Torma, ca urmare a Hotărârii BEC, președintele Partidului Verde, Eugen Băleanu, atrage totuși atenția, în cazul în care repetarea alegerilor va depăși stadiul de ipoteză, iar acesta se va duela pentru scaunul de edil cu Ion Chisăliță, candidatul PNL, că fostul primar al orașului nu va aduce o schimbare radicală în urbe, ba din contră, va continua să practice o politică deja cunoscută în ultimii 30 de ani.

„Am spus-o și o repet: nu mă pot pronunța în privința domnului Torma până nu vedem rezultatul contestație în instanță a Hotărârii BEC. Ce pot să vă spun însă este că, deși am subliniat, în cadrul campaniei electorale, că voi sta departe de tot ce-nseamnă ură, dușmănie, bălăcăreală, în ultimii patru ani, eu am fost singurul om politic local care s-a luptat necontenit cu Adrian Torma. Toți ceilalți nu au făcut asta, nu au avut acest curaj. Ei au căutat să se-ntâlnească cu edilul, să se sfătuiască toți, împreună, dar, acum, asta este o altă discuție. Tot ce s-a-ntâmplat, înainte ca oamenii să fie chemați la urne, a reflectat politica dusă de cele două mari partide în ultimii 30 de ani. Eu am căutat să stau departe de tot ceea ce a stârnit dispute, tensiuni și bine am făcut”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, Eugen Băleanu.

În eventualitatea în care cetățenii orașului Moldova Nouă vor avea, într-adevăr, de ales, în data de 11 octombrie, între candidatul Partidului Verde și varianta liberală pentru a conduce urbea în următorii patru ani, omul de afaceri a mai precizat:

„Dacă, până la urmă, procesul electoral va fi reluat la Moldova Nouă fără Adrian Torma, lupta cu Ion Chisăliță va fi ca oricare altă luptă. Fiecare a spus ce a avut de spus în cadrul campaniei electorale. De acum, totul e mult mai simplu. Populația orașului Moldova Nouă are de ales: fie continuăm cei 30 de ani, fie venim cu ceva nou care să schimbe cu adevărat viața pe raza UAT-ului. Oamenii din Moldova Nouă ştiu foarte bine cine sunt: Ion Chisăliţă, Adrian Torma şi Eugen Băleanu. Așadar, destinul următorilor ani va fi în mâna lor. Uitați-vă la schimbarea radicală din fruntea Consiliului Județean Caraș-Severin. Romeo Dunca reprezintă o schimbare radicală, chiar dacă este venită din partea PNL, însă au adus un om care nu a avut de-a face cu liberalismul din Caraș-Severin. La Moldova Nouă, Ion Chisăliță nu poate fi o schimbare radicală, dacă va câștiga”.