Noii proprietari ai sediului Uniunii Scriitorilor au cerut un spațiu în Primăria Veche. Robu: „Nu le putem da”

Negocierile dintre autoritățile locale și noii proprietari ai spațiilor din Augustin Pacha nr. 1, unde își desfășoară activitatea Uniunea Scriitorilor, bat pasul pe loc. Nicolae Robu spune că li s-a cerut un al doilea spațiu, în compensare, în clădirea fostei primării, însă acela nu poate fi oferit pentru că imobilul este în curs de reabilitare.  

În cea mai recentă ședință de consiliu local, Nicolae Robu, încă primar al Timișoarei, i-a informat pe aleși cu privire la stadiul negocierilor pe care municipalitatea le poartă cu cei care au obținut în instanță spațiul în care își desfășoară activitatea Uniunea Scriitorilor și revista „Orizont”.

„Am discutat cu avocații acelor cetățeni (…) N-am primit nicio reacție, dar lucrurile se precipită. Le-am adresat acelor cetățeni propunerea să facem acel schimb cu proprietăți care aparțin municipalității, unde nu mai avem nevoie de aprobare. Nu sunt foarte multe. Astăzi urmau să-mi comunice încă un spațiu și apoi se va intra la negocieri legale. Probabil vor fi plăți de la o parte la alta, iar la final schimbul să fie echitabil. Ei au cerut un al doilea spațiu din Primăria Veche, dar nu putem da, pentru că e prevăzută într-un proiect de reabilitare și refuncționalizare. Din nefericire, nu au mai comunicat nimic.”, a spus Nicolae Robu, primarul în funcție al Timișoarei.

CITEȘTE ȘI: Problema spațiului în care își desfășoară activitatea scriitorii din Timișoara, încă nerezolvată