Banii de la rectificarea bugetară din luna septembrie, insuficienți pentru a acoperi toate cheltuielile comunei Gârnic

Pentru unii mumă, și pentru alții ciumă. Așa poate fi descrisă formula de calcul a actualei puteri la rectificarea bugetară din luna septembrie și asta pentru că o parte din UAT-uri nu știu cum să-mpartă sumele distribuite de la nivel național pentru a stinge datoriile pe care le au, banii în acest caz fiind insuficienți pentru a încheia cu brio anul în curs.

În ceea ce privește UAT-urile din Clisura Dunării, zonă cu un puternic bazin politic de Stânga, fiecărei comunități i-a revenit nici mai mult, nici mai puțin decât suma de 250.000 de lei, majoritatea edililor neștiind ce să facă mai întâi cu acești bani, întrucât abia dacă poate fi acoperit un anumit segment, ca de exemplu: salariile angajaților care fac parte dintr-o categorie specială, fără să mai intre în discuție partea de cofinanțare a proiectelor în derulare sau banii cheltuiți de primării în contextul epidemiologic.

O astfel de situație este întâlnită și în comuna Gârnic, primarul Nicolae Tismănariu explicând cum va gestiona infuzia de care a beneficiat bugetul local al UAT-ului pe care îl conduce din partea Guvernului Orban:

leader board 728 x 90 px

„Într-adevăr, suma de care am beneficiat nu este suficientă pentru a acoperi toate cheltuielile până la finele lui 2020. Cu toate acestea, prioritatea noastră a fost să acoperim salariile angajaților care fac parte dintr-o categorie specială și aici mă refer la asistenții personali și la persoanele cu dizabilități. Sperăm, așa cum s-a-ntâmplat în decembrie, anul trecut, să aibă loc o nouă rectificare, iar astfel să putem încheia anul fără datorii”.