Ultima sută de metri pentru clasa „zero”!

Mai sunt două săptămâni până când pe lângă învățământul primar va funcționa și clasa „zero”. Pentru aceste săli de clasă este necesară o amenajare specială atât a spaţiului în care cei mici vor învăța, cât și a unităților sanitare.

Nu toate școlile sunt pregătite să îi primească pe cei mai mici dintre școlari. Asta pentru că, deși mobilierul a fost contractat acesta nu a ajuns în toate unităţile de învăţământ. Directorii mai norocoși spun însă că sunt pregătiți de începerea anului școlar. În aceeași situație este și Cristiana Schmaler, profesorul care se află la conducerea Școlii cu clasele I-VIII nr. 7. “Mobilierul a venit deja din 15 august, mai sunt doar câteva lucruri de retușat în clase. Am reușit, spun eu, destul de bine să amenajăm aceste clase și, pentru că sălile sunt destul de mici, iar mobilierul este destul de mare, am amenajat și o sală specială pentru recrearea celor mici. Toaletele, în măsura în care am putut, am rezolvat şi problema lor, fără a cheltui prea mulți bani în acest sens”, a declarat directorul Cristiana Schmaler.

La clasa pregătitoare va preda, conform legii, orice cadru didactic care este calificat să predea în învățământul primar.

„A început formarea cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare. Au fost solicitate în primul rând cadrele didactice care beneficiază de continuitate, deoarece numărul acestora este destul de mare, iar numărul formatorilor repartizați în județ este relativ mic, mai exact, domnii profesori Cristescu Simion, de la Şcoala cu clasele I-VIII din Reșița și Dana Potocianu de la Colegiul Național Traian Lalescu”, a precizat Adriana Bonciu, inspector școlar de specialitate la ISJ CS.

În cadrul acestor cursuri de formare vor participa 118 de cadre didactice în două perioade. Unul dintre ele a început deja, iar cealălalt urmează să înceapă săptămâna viitoare.

„Am primit aprobare să formăm patru centre de formare în două perioade. Începând cu ziua de astăzi a început formarea în zona Oravița și în Băile Herculane. Săptămâna viitoare, formarea se va desfășura la Școala cu clasele I-VIII nr. 9 din Reșița și la Liceul C.D. Loga din Caransebeș. În jur de 118 persoane vor fi formate pentru că s-au mai întâmplat mici modificari de nume datorită etapelor de detașare efectuate în această perioadă”, a adaugat Adriana Bonciu, inspector școlar de specialitate la ISJ.

Clasa pregătitoare înlătură, de fapt, trecerea de la grădiniță la școală. Elevul învață jucându-se și în același timp se familiarizează cu atmosfera din școală. În fiecare unitate de învățământ sunt aproximativ două clase în care vor învăța 40 de copii.

Comments

  1. oais says:

    foarte tare ! bine ca a venit mobilierul. ma intreb ce se intampla cu WC-uri

  2. Cora says:

    Clasa 0 este o prostie. Nu face altceva decat sa bulverseze si mai tare pe micutii ce oricum se confrunta cu destule schimbari o data ce incep scoala! Nu stiu de ce nu s-au gandit din timp la toate schimbarile ce trebuie realizate in scoli pentru aceasta clasa 0! Pe ultima suta de metrii nu au ce le trebuie…nici nu ma mir!