Patru zile de pregătire pentru Genfest cu italieni și reșițeni

Weekendul viitor un grup de tineri reșițeni și italieni vor participa la cea de-a zecea ediție Genfest în Budapesta. Sub sloganul „Let’s bridge!”, tineri din toată lumea, cu tradiții și concepții variate, vor dori să construiască un pod între oameni, în ideea că toți suntem egali în fața lui Dumnezeu.

Înainte de a pleca la Budapesta, un grup de tineri italieni au poposit astăzi cu avionul la Timișoara, de unde vor veni la Reșița pentru a se pregăti spiritual, timp de patru zile, împreună cu tineri cărășeni ortodocsi și romano-catolici.

Cei 20 de tineri vor fi găzduiți la Colegiului Economic al Banatului Montan, școală unde se vor desfășura și unele dintre activități. În drumul lor spre Reșița, de la aeroportul din Timișoara, vor vizita mănăstirea Sf. Ilie Tezviteanul din Bocșa, unde va avea loc un prim moment de rugăciune.

leader board 728 x 90 px

Din Reșița, vor participa numeroși elevi sau foști elevi ai Colegiului Național Traian Lalescu, coordonați și îndrumați de Pr. Nicolae Chiosa și tineri romano-catolici aflați sub îndrumarea Pr. Jozef Csaba Pal. Aceștia, împreună cu tinerii italieni, coordonați de Pr. Giorgio Paolini, se vor ruga împreună, vor participa la slujbe -miercuri se va oficia Sfânta Liturghie Ortodoxă, iar joi vor participa la oficierea Liturghiei Catolice, la întâlniri de grup în care vor schimba idei și opinii despre teme religioase. Toate aceste momente intense din punct de vedere spiritual, vor fi presărate și cu clipe de relaxare, când tinerii se vor distra participând la ” Olympic games”  în excursia de la Văliug.