Au renunțat la destinațiile de fițe

Milionarii în euro Romeo Dunca și Ioan Popa aleg ca la fiecare sfârșit de săptămână să înoate în apa rece a lacului Gozna de la Văliug. Aceștia au renunțat la luxul de peste granițele țării și încearcă în acest fel să îi facă și pe români să apeleze la distracția de la Pontonul Casa Baraj.

Cel mai bogat om din Caraș-Severin, Ioan Popa, a cărui avere este estimată la aproape 9 milioane de euro de publicația Forbes, a renunțat de mult să mai exploreze zonele din afara granițelor țării. Acesta spune că a înțeles faptul că în zona Văliug are tot ceea ce îi trebuie. Milionarul cărăşean este cunoscut ca un iubitor al naturii şi al muntelui. „După vacanţe nenumărate în Franţa, Italia, Austria sau chiar zone mai exotice, gen Maldive-oceanul Indian sau Thailanda, am ajuns să cred că Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o ţară suberbă. Rămâne doar ca noi să încercăm să ne ridicăm la nivelul meleagurilor noastre. Banatul Montan îmi dă posibilitatea să schiez, să înot în lacul Văliug, să fac nordic walking, să culeg ciuperci, să fac zacuscă, murături, dulceaţă şi alte activitati similare”, a mărturisit Ioan Popa.

Milionarul este de părere că stațiunea Văliug poate face concurență oricăreia din Europa, atât vara, cât și iarna. Tocmai de aceea, a decis să investească în dezvoltarea turismului din zona Semenic și să amenajeze inclusiv o pârtie cu zăpadă artificială, la 700 de metri altitudine.

leader board 728 x 90 px

“E mult peste ceea mă aşteptam eu în momentul în care am făcut această pârtie. Cea mai mare pasiune a mea este schiul. Este, de fapt, şi mobilul care m-a împins să dezvolt zona alpină. Am fost şi am schiat afară, în Austria, în Italia, în Franţa, şi mi-am dat seama că Semenicul nu este cu nimic mai prejos decât oricare din staţiunile de afară. Excepţie fac gheţarii de la 3.000 m, care oricum nu înseamnă schi pentru masă. Triunghiul Crivaia-Gărâna-Semenic este ideal pentru schi şi se poate face o staţiune superbă aici. Telescaunul demonstrează lucrul acesta. Dacă am face o telegondolă, de aici până sus, şi un telescaun de la Gărâna spre Semenic le-am putea lega între ele, am avea undeva la 25 de km de pârtie”, a spus omul de afaceri.

FOTO: Facebook/Casa Baraj

Comments

  1. CAMI says:

    MERGETI SIPE CHEILE NEREI SAU PE CLISURA DUNARI SI O SA FITI UIMITI DE FRUMUSETIA PE CARE NOI ROMANII O AVEM DATA DE DUMNEZEU ,PE CIND ALTII DIN AFARA GRANITELOR O FAC ARTIFICIALA NOI O AVEM NATURALA SI NU STIM SA O PASTRAM SI NU STIM SA FACEM AMENAJARII TURISTICE IN ACESTE ZONE PE MOTIVU CA SUNT REZERVATII NATURALE.STIMATII PARLAMENTARII MAI LUCRATII UMPIC SI LA LEGEA CU REZERVATII NATURALE SI LASATI CEI INTERESATI SA FACA CEVA FRUMOS PENTRU MODERNIZAREA TURISMULUI LA NOI IN JUDET,DOAR DIN TURISM CARAS-S.AR PUTE DUCE O VIATA INBELSUGATA