Școlile din Caransebeș s-au aprovizionat din bugetul propriu. Orele de pregătire pot începe în siguranță. Sunt recomandate, nu obligatorii

1000x100 (2) mbmr 1000x100

După ședința de săptămâna trecută a primarului Felix Borcean cu directorii de școli din municipiul Caransebeș, în unitățile de învățământ a început pregătirea pentru începerea cursurilor facultative dedicate elevilor din clasele terminale.

Deși de la Inspectoratul Școlar Județean s-au promis măști de protecție și cam atât, și nici acelea nu au ajuns până astăzi la școli, directorii liceelor din Caransebeș au respectat întocmai planul de pregătire împotriva răspândirii noului coronavirus impus de Ministerul Educației și Cercetării.

Pe lângă dispenserele donate de către Clubul Rotary în fiecare unitate școlară, directorii de școli au reușit să investească în aparate de încălzit apa la toate grupurile sanitare, în atomizatoare pentru deinfectat sălile de clasă, în aparate de măsurat temperatura, în măști și biocide.

De exemplu, la Liceul Tehnologic Dacia, pe lângă cele două dozatoare pentru soluția dezinfectantă primite de la Clubul Rotary, s-a investit de la bugetul școlii în foarte multe produse impuse de Ministerul Educației, după cum precizează directorul unității școlare, Florin Bogdea:

La noi ne-au confirmat elevii în proporție de 90 % că vor veni la pregătire începând cu 2 iunie. Noi ne-am organizat, am montat boilere la fiecare dintre cele 10 grupuri sanitare pentru a dispune de apă caldă, am achiziționat 2.400 de măști pe care le vor plimi elevii atât la intrarea, cât și la ieșirea din școală, am cumpărat termometre, iar temperatura va fi luată de către cadrele medicale din școală, am amenajat coridoarele și sălile de clasă cu autocolante pentru a respecta distanțarea socială, am achiziționat produse de deinfecție, toate vor fi folosite atât pentru corpul A (clădirea liceului), cât și pentru corpul B (fosta școală nr 1 din Balta Sărată care aparține de liceu).”, ne-a declarat profesorul Florin Bogdea, directorul Liceului Tehnologic Dacia, care a specificat că unitatea școlară are în dotare și un tunel dezinfectant.

La Colegiul Național Traian Doda situația este asemănătoare, toate produsele și aparatele necesare au fost achizionate din fonduri proprii, a precizat Codruța Cristescu, directorul adjunct:

Muzeul TM

„Noi nu am mai așteptat după ISJ Caraș-Severin, care ne-a promis măști de protecție, vor fi binevenite și acelea când vor ajunge, noi am cumpărat 2000 de bucăți, am mai achiziționat aparate de încălzit apa la băi pentru 13 grupuri sanitare, avem 4 dispensere primite de la Clubul Rotary două pentru liceu și două pentru corpul B, școala generală nr 8, și am mai cumpărat și noi încă două, autocolante pentru marcarea zonei ce delimitare, și tot ceea ce ține de o bună organizare atât a acestor cursuri de pregătire cât pentru examenele naționale.”, a declarat profesoara Codruța Cristescu.

Directorul adjunct ne-a mai spus că din 188 de elevi, 157 au răspuns prezent la cursurile de pregătire. Dintre aceștia, 52 sunt de clasa a VIII-a și 105 – de clasa a XII-a. La clasa a VIII-a există și o clasa întreagă ce nu va face pregătire pentru că profesoarele de limba română și de matematică au în familie rude cu boli cronice, astfel nu vor să-și riste sănătatea, Codruța Cristescu menționând că pregătirea este recomandată, nu obligatorie.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/