Elevii dau de pământ cu propunerea PDL!

explo 1000x200

Noul proiect de lege implementat de către membrii PDL ar presupune ca mult așteptata vacanță de vară să se transforme în cursuri cu prezență obligatorie. Școlile de vară nu au nicio șansă de izbândă în fața elevilor și a profesorilor reșițeni. Aceștia comentează dur proiectul, în apărarea dreptului la vacanță.

Ideea care a dus la o astfel de propunere este faptul că vacanța celor mici este mult mai lungă decât concediile părinților. Astfel, se ridică problema multor copii care, din lipsa unor persoane care să le poarte de grijă, rămân nesupravegheați cât părinții lor sunt la muncă.

Soluția ideală la care s-au gândit membrii PDL ar fi organizarea de cursuri cultural-educative și pe timpul verii. În cadrul școlilor de vară, cei mici ar putea merge în tabere, excursii sau ateliere de lucru. Decizia, odată implementată, nu s-ar răsfrânge doar asupra școlarilor, ci și asupra cadrelor didactice. Acestea din urmă vor trebui să-și scurteze concediul pentru a le purta de grijă celor mici. Practic, dascălii se vor transforma în dădace sezoniere.

Politicienii susţin că acest proiect nu va aduce o creştere a cheltuielilor la nivelul sistemului educaţional. Cadrele didactice beneficiază de concediu plătit pe timpul verii. Astfel, chiar dacă este dreptul lor de a-și primi salariul în timpul liber de odihnă, oficialii consideră ca acești bani cer automat și muncă pe timp de vară din partea dascălilor.

Școlarii și cadrele didactice își apără vacanțele de vară!

,,Clar: nu sunt de acord cu așa ceva. Este foarte multă muncă în învățământ și e mereu binevenită vacanța și pentru noi, și pentru copii. Mai ales că profesorii au lucrări de grad mereu, acelea se dau vara. Cum rămâne cu timpul nostru? Mai bine s-ar ridica problema măririi salariilor. De fapt, nici nu știu de ce ne mai miră acest tip de idei deplasate. Dacă prin absurd se aprobă, îmi caut alt loc de muncă. Este foarte greu în învățământ, multă birocrație. Acum vor și mai mult. Stupid de-a dreptul!”, a declart Daiana Fîc, tânără profesoară de engleză.

,,Este o idee cât se poate de stupidă, după părerea mea. Nu înțeleg de ce vor să ne scurteze din vacanță. Mi se pare normal să existe școli de vară, dar să fie la propria alegere. Pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii e foarte bine, dar noi ceilalți de ce trebuie să fim afectați? Nu mi se pare deloc o idee bună și sper să nu fie acceptată. Nu prea o să avem ce face dacă într-adevăr  se vor ține aceste școli de vară. Probabil nu vor merge foarte mulți elevi, chiar dacă prezența va fi sau nu obligatorie. Poate atunci vor renunța la această idee nu prea strălucită”, a declarat Loredana Marcuș, elevă în clasa a XII-a.

banner 970 x 250

Comments

 1. Anunturi in ziare says:

  Agentia de Publicitate Metropolitan Maxpress Adv va ofera posibilitatea publicarii anunturi ziare locale Bacau.
  Desteptarea Bacau anunturi imobiliare, Desteptarea de Bacau anunturi, Anunturi Desteptarea Bacau.
  Deasemenea puteti publica anunturi Ziarul de Bacau, Ziarul de Bacau anunturi, Ziarul de bacau locuri de munca, Evenimentul regional am Moldovei anunturi, Ziarul Evenimentul Moldovei Anunturi.
  Ziarul Adevarul Moldova anunturi.
  Anunturi Ziare Bacau contact: 0721.08.08.10, 0768.44.11.33