Sclavie în curtea preotului! Femei închiriate pentru sex şi păscut animale!

Doi trântori penali se duc în puşcărie după ce au transformat în sclavi mai mulţi oameni necăjiţi şi şi-au trimis la cerşit propriii copii minori, în timp ce ei se jucau pe calculator!

Octavian Dura şi Cosmina Florea au fost trimişi în judecată şi condamnaţi pentru trafic de persoane şi exploatarea cerşetoriei după ce, la începutul lui martie 2014, Mirela O. a depus o plângere la poliţie în care a sesizat că „în perioada decembrie 2012 – decembrie 2013 a fost exploatată prin constrângere la întreţinerea de relaţii sexuale cu diferite persoane, cât şi prin obligarea de prestarea a diverse munci la oamenii din sat”.

În decembrie 2012, Mirela, persoană cu o dezvoltare mentală deficitară, a fost părăsită de mătuşa sa pe raza localităţii Grădinari. Chiar în stradă! La scurt timp, a fost racolată de Octavian Dura, care i-a propus să meargă la el acasă, unde el şi concubina lui, Cosmina Florea, vor avea grijă de ea. A fost cazată într-o locuinţă aflată într-o stare avansată de degradare, în care mai locuiau şapte copii minori şi tatăl inculpatului Dura. „I-au asigurat condiţii de trai apropiate de limita existenţei, fiind hrănită rar şi în cantităţi puţine. În schimbul cazării, cei doi au obligat-o prin constrângere să întreţină raporturi sexuale cu diferite persoane din sat şi să presteze diverse munci necalificate la oamenii din sat. (…) În mod cert, Mirela a întreţinut relaţii sexuale cu trei bărbaţi şi de fiecare dată le cerea acestora de mâncare, spunând că dacă îi dădeau doar bani îi luau în totalitate inculpata Florea şi concubinul ei. În schimbul întreţinerii relaţiilor sexuale, Mirela era răsplătită cu bani, produse alimentare sau prin prestarea de lucrări agricole în folosul inculpaţilor. Toate aceste beneficii reveneau în totalitate lui Octavian Dura şi Cosminei Florea”, a reţinut procurorul de caz.

Vândută cu 200 de lei!

Tânăra ar fi putut fugi să-i denunţe pe cei doi, însă fiind bătută şi ameninţată cu moartea s-a temut să o facă. Mirela a scăpat de cei doi în 2013, când a fost vândută de Octavian Dura cu 200 de lei unui localnic pentru a avea grijă de animalele acestuia! În martie 2013, inculpaţii au dat peste Luminiţa O., care nu avea adăpost şi se ascundea de soţul ei care o bătea în mod regulat şi foarte tare. Luminiţa a fost şi ea obligată de inculpaţi să muncească prin sat, în special în gospodăria preotului. A fost răsplătită cu mâncare şi bani. „Uneori era însoţită la familia preotului de unii copii ai inculpaţilor, însă aceştia nu munceau deloc, ci doar o însoţeau pentru a-i mânca produsele alimentare care îi erau oferite pe timpul zilei de muncă”, au arătat organele de cercetare penală. Luminiţei i-au fost luaţi până şi banii primiţi de la mama sa, aflată la muncă în Spania. A reuşit să scape de calvar abia după ce a început o relaţie cu un bărbat care a luat-o la el acasă.

Altul la rând!

Rămaşi fără sclavi, inculpaţii s-au reorientat repede. În iunie 2014 au început să-l exploateze pe Gheorghe I., pe care l-au găzduit în schimbul efectuării unor munci în sat. Declaraţiile martorilor fac inutil orice comentariu. „Inculpaţii nu prestau niciun fel muncă. Dura rămânea la locuinţă, unde se juca pe calculator sau viziona emisiuni TV, iar concubina lui pretindea că rămâne la locuinţă pentru a se îngriji de copii. În realitate, în familie chiar şi copiii erau trimişi să câştige bani încă de la vârste fragede. Minorii L. şi O. erau determinaţi de către părinţi să cerşească pe raza comunei, mai exact în faţa fabricii de pâine din Grădinari. După ce primeau mâncare sau bani le duceau de îndată mamei lor care îi veghea de la depărtare”, sunt consemnările procurorului.

Octavian Dura şi Cosmina Florea nu au manifestat o atitudine sinceră de colaborare pe parcursul urmăririi penale, susţinând că sunt nevinovaţi. Ambii şi-au exercitat dreptul la tăcere, iar pe parcursul cercetării judecătoreşti nici măcar nu s-au prezentat în faţa instanţei. Ambii au fost condamnaţi de Tribunalul Caraş-Severin la câte cinci ani şi patru luni de puşcărie! Decizia instanţei nu e una definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

 

foto> http://www.napocanews.ro/

Comments

  1. deian says:

    Ati bagat un preot la inaintare pentru ca lumea sa va acceseze site-ul de rahat. Jurnalisti de duzina…jalnic…de doi bani…muritori de foame.