Schimbări în Consiliul Județean Caraș-Severin?! „Vom face tot ce este mai bine pentru județ!”

În urmă cu două luni, vicepreședintele Consiliului Județean anunța că vehiculata schimbare în conducerea județeană a PSD poate însemna și reorientarea partidului pe care îl reprezintă. Asta pentru că Ionuț Popovici nu crede într-o colaborare fructuoasă cu Luminița Jivan. Iar după demisia anunțată astăzi de Ion Mocioalcă, în PMP au început discuțiile…


Ion Mocioalcă a făcut marele pas spre Pro România, scaunul de la șefia PSD Caraș-Severin fiind acum liber. Conform statutului partidului, locul ar trebui ocupat de Ioan Crina, însă vocile decidente de la centru o vor pe Luminița Jivan. Dacă a doua variantă devine realitate, există șanse să apară schimbări și în Consiliului Județean Caraș-Severin, după cum declara vicepreședintele Ionuț Popovici în urmă cu două luni. Liderul PMP spunea atunci că nu vede o colaborare bună cu Luminița Jivan, prin prisma neînțelegerilor pe care aceasta le are cu o parte a primarilor cărășeni. „Dacă nu se înțelege cu colegii ei, cum s-ar putea înțelege cu noi?! Ne orientăm către o altă majoritate”, susținea Ionuț Popovici.

CITEȘTE ȘI: Hurduzeu, legat de Mocioalcă! „Cu un PSD condus de Luminița Jivan, nu vom semna niciun protocol pentru majoritate în Consiliul Județean!”

Altă majoritate ar putea fi doar cea cu liberalii din Consiliul Județean. Astăzi, scenariul conform căruia Luminița Jivan preia frâiele PSD Caraș-Severin este tot mai aproape de a deveni realitate. Ca atare, în PMP încep discuțiile.

„Nu sunt eu în măsură să îmi dau cu părerea despre ceea ce se întâmplă în Partidul Social-Democrat, în schimb pot să îmi dau cu părerea despre ceea ce se întâmplă în Consiliul Județean Caraș-Severin. Voi avea o discuție cu toți colegii mei și vom hotărî ce vom face mai departe. Dar ideea principală este că, în acest moment, trebuie să depășim granițele politice și categoric vom face tot ce este mai bine pentru județul Caraș-Severin. Interesul județului Caraș-Severin primează și ne vom comporta ca atare. Vom lua decizia împreună cu primarii, viceprimarii și aleșii locali. Dar înainte de a face politică, pentru mine și pentru colegii mei interesul județului Caraș-Severin este mult mai important decât orice ambiție politică”, ne-a declarat Ionuț Popovici.

Președintele PMP Caraş-Severin nu a exclus nici varianta de a face majoritate cu liberalii și de a prelua ulterior conducerea Consiliului Județean. „Nu mă pot ante pronunța. Chiar dacă sunt președintele Partidului Mișcarea Populară, deciziile le iau împreună cu colegii mei, probabil în imediata perioadă”.

Rămâne de văzut dacă membrii PMP Caraș-Severin văd în Ionuț Popovici un eventual președinte al forului județean sau nu. Cert este că, cel puțin la nivel declarativ, Silviu Hurduzeu nu vede niciun pericol după demisia lui Ion Mocioalcă. Nici în ceea ce privește activitatea administrativă, nici cea politică, indiferent cine va conduce PSD de acum înainte.

„E demisia domnului Mocioalcă, e decizia dânsului, asta e viața. Sunt membru PSD, sunt președintele Consiliului Județean, sunt președinte ales cu votul consilierilor județeni PSD, PMP și unul de la UNPR, de ce să nu fie o colaborare bună? Am funcționat ca o echipă și așa va trebui să funcționeze și în continuare organizația județeană. Am încredere! Am colaborat foarte bine cu domnul Popovici și voi colabora în continuare”, ne-a spus președintele social-democrat al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.