Hurduzeu, legat de Mocioalcă! „Cu un PSD condus de Luminița Jivan, nu vom semna niciun protocol pentru majoritate în Consiliul Județean!”

Liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, i-a avertizat pe social-democrați că, pierderea șefiei filialei județene PSD de către Ion Mocioalcă va duce și la pierderea majorității în Consiliul Județean și, implicit, a funcției de președinte ocupată de Silviu Hurduzeu!  

Agitația din PSD Caraș-Severin creată de încercarea lui Liviu Dragnea de a scăpa de contestatarul Mocioalcă și de a o impune pe „fata lui bună”, Luminița Jivan, la conducerea organizației, i-a pus în gardă și pe PMP-ișți, alături de care social-democrații au majoritate în Consiliul Județean. Prezent în redacția Express de Banat pentru obișnuitul interviu de marți seara, președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a spus explicit că, dacă Luminița Jivan preia PSD Caraș-Severin, atunci protocolul de colaborare se rupe.

„În 2016, eu și colegii mei am hotărât că vom susține o majoritate alături de PSD în Consiliul Județean. Pe mine în acest moment mă interesează o stabilitate în Consiliul Județean, proiectele pentru care noi am muncit extraordinar de multă să meargă mai departe și să aibă finalitate. Dacă se va pune problema schimbării președintelui PSD Caraș-Severin, voi avea o discuție cu colegii mei să vedem dacă se impune susținerea în continuare a acestei majorități. Evident, va fi un nou protocol dacă va fi cazul. Dacă se va pune problema să semnăm un nou protocol cu un PSD condus de Luminița Jivan, nu o vom face! Personal nu am nimic cu domana Jivan, dar citesc în presă problemele din PSD Caraș-Severin. Dacă nu se înțelege cu colegii ei, cum s-ar putea înțelege cu noi?! Ne orientăm către o altă majoritate”, a afirmat Popovici.

Majoritate pe care PMP o poate avea doar cu PNL, variantă ce a existat și în 2016, când însă Popovici la preferat pe Mocioalcă, nu pe Marcel Vela. Deși spune că nu are nimic personal cu deputatul Luminița Jivan, Popovici bate apropouri mai mult decât grăitoare. „Dacă vrei să faci politică pe termen lung trebuie să îndeplinești minimum două condiții: să ai cuvând și să-ți vezi lungul nasului. Astăzi, dacă eu nu aveam cuvânt, Luminița Jivan nu era parlamentar de Caraș-Severin. Gândiți-vă cum ar fi fost în situația în care Consiliul Județean ar fi avut un președinte de la un alt partid. Pe de altă parte, trebuie să-ți vezi lungul nasului. Au fost trei variante de președinte de Consiliu Județean, domnul Marcel Vela, domnul Silviu Hurduzeu și eu. Am declinat această ofertă pentru că am considerat la vremea respectivă că nu am experiența suficientă pentru a fi președinte de Consiliu Județean. Trebuie să-ți cunoști limitele, am considerat că e nevoie la Consiliul Județean de un om cu experiență în administrație”, a mai spus liderul PMP Caraș-Severin.