Torma: „Primăria nu este SRL, să creeze locuri de muncă pentru camarila politică!”

Aleșii locali din Moldova Nouă nu reușesc nicicum să respecte ceea ce au jurat cu mâna pe Biblie cu mai bine de doi ani în urmă: „Jur să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor orașului”. Jocurile politice sunt pe primul plan!

Amenajarea unei parcări în zona portului industrial are de așteptat mult și bine. La cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local, chiar dacă proiectul a fost repus pe ordinea de zi, n-a putut fi dezbătut în plen întrucât consilierii PSD au părăsit sala mult mai repede. Astfel, chestiunile legate de patrimoniu, având nevoie de două treimi din voturi pentru a fi adoptate, n-au mai intrat în discuție.

Șeful administrației de la Moldova Nouă a explicat încă o dată de ce acea parcare pentru tirurile care vin să încarce sau să descarce în port trebuie să fie gestionată de un privat și de ce varianta propusă de PSD prin vocea Laviniei Almăjan, și anume ca Primăria să administreze în regie proprie acel teren, nu este oportună. „Primăria Moldova Nouă nu este SRL, ca pe vremea lui Matei Lupu, să creeze locuri de muncă pentru camarila politică și pentru diverse persoane asociate. Terenul, din punctul meu de vedere, poate fi închiriat pentru parcare către cei care aduc cereale în zonă, pentru transportatori. Parcarea trebuie dată către un operator privat care să genereze el locuri de muncă. Noi generăm locuri de muncă oferind această posibilitate. Iar Primăria, fiind o instituție care nu are în plan business-ul, că noi nu facem afaceri prin administrația publică, permite să se dezvolte o firmă privată. Acei 50.000-60.000 sau 70.000 de lei care vor ieși după licitație, pentru că în jur de 50.000 de lei este prețul de licitație, creează două lucruri bune pentru comunitatea noastră: un plus la bugetul local și locuri de muncă, iar pe de altă parte, decongestionarea, în perioadele critice, a traficului din zona Străzii Varvara”, a explicat primarul Adrian Torma, trimițând câteva săgeți otrăvite către PSD.

Lavinia Almăjan miroase însă o afacere necurată și tocmai de aceea spune că se opune cu vehemență. „Acea firmă privată va lua taxă și de la vapoarele cu cereale, folosindu-se astfel de dana portuară, pentru care noi avem avize sau cum?!”, se întreabă social-democrata. Torma spulberă orice suspiciuni: „Acea parcare va fi, prin caietul de sarcini, strict pentru parcarea tirurilor, nicidecum pentru alte activități!”