Contre în plen între Robu și Idolu! Proiectul rectificării bugetului Timişoarei trece la mustaţă…

Rectificarea bugetară care a picat săptămâna trecută, în Consiliul Local Timişoara a fost repusă la vot ieri, în ședință extraordinară. Proiectul a trecut, dar după mai multe discuții aprinse între edilul-şef al orașului de pe Bega și consilierul local social-democrat Dan Idolu.


Proiectul de hotărâre prevede ajustarea unor sume în ceea ce privește instituțiile aflate în subordinea municipalităţii. De exemplu, suplimentarea cu peste 2 milioane de lei pentru cheltuielile de personal solicitată de Poliția Locală, dar și o dispoziție dată de edil pentru un împrumut de 101 milioane de lei pentru furnizarea energiei termice în timpul iernii. De asemenea, s-au propus și diminuări de cheltuieli în cazul Teatrului German sau al Medicinei Școlare.

Proiectul a trecut la limită, cu 14 voturi, după ce săptămâna trecută picase cu un vot în minus. Tot săptămâna trecută, Daniel Idolu a acuzat reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara că au folosit banii ca să mascheze o majorare a salariilor angajaților din instituţiile subordonate primăriei.

Tensiunile nu au lipsit nici de această dată. Idolu a semnalat neclarități în textul proiectului de hotărâre. „Avem un proiect de hotărâre greșit întocmit. Apare o greșeală radicală. Apare ca fiind șapte mii de lei subvenția pentru STPT, când, de fapt, e șapte mii de mii de lei! Proiectul de hotărâre vorbește de ceva, documentele anexe, despre altceva!”, a semnalat consilierul PSD.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De partea cealaltă, Nicolae Robu a spus că Idolu ține ședința în loc prin comentariile sale. „Dumneavoastră, la ora asta, probabil încă primiți salariul de director la Aeroport, și mai plătiți pe acolo oameni care sunt trimiși în tot felul de misiuni, dar numai lucru pentru aeroport nu fac! Dar alții vor să facă ceva util aici!”, a mai replicat Robu.

Edilul a spus că PSD ar dori ca în Timișoara să nu se realizeze nimic, iar după ședință a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa consilierilor PSD și ALDE.

Sursă foto: pressalert.ro

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/