Înfrângere amară pentru echipa de baschet a SCM Timișoara. CSM Oradea a dominat timp de 36 de minute!

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au pierdut la scorul de 99-76 meciul cu Oradea din returul grupei valorice A a campionatului. Alb-violeții nu au contat aproape deloc în meci, fiind aproape „carne de tun” pentru bihoreni.

Timișoara a jucat bine doar în primele patru minute, după care Oradea s-a instalat la conducere. Primul sfert s-a terminat la scorul de 18-31, iar diferența a continuat să crească. La pauză, tabela indica 39-55, iar scenariul a rămas neschimbat în a doua repriză. După sfertul trei, scorul a fost de 53-73, iar în ultimele minute, jucătorii gazdelor nici nu mai depuneau efort să se apere. La aruncările de 3 puncte, bănățenii au marcat doar două din 20 de aruncări de 3 puncte încercate.

Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Brandon Randolph, cu 13 puncte, urmat de Pesakovic și Baciu, fiecare cu câte 11 puncte, Brown, cu 10 puncte, Vukosavlevic, Stojadinovic și Popa-Calotă, fiecare cu 8 puncte, Komatina, cu 5 puncte, și Diculescu, cu 2 puncte. Pentru Oradea, cei mai buni marcatori au fost Richard, Gynyad și Denison, cu 20, 18 și respectiv, 17 puncte.

Miodrag Perisic a spus că probleme financiare afectează concentrarea echipei sale. „Problemele pe care le avem în ultima perioadă ne fac să ne pierdem concentrarea. Nu am putut marca, abia am marcat de la 3 puncte, acasă. Nu am avut energia pe care trebuia să o avem și pe care am avut-o în primele două luni cât am muncit aici. Cred că ceva trebuie să se schimbe. Eu îmi asum toată responsabilitatea. Dar problema e că echipa e cea mai ieftină din campionat, am avea nevoie de sprijin. La antrenamente ne pregăteam bine, cu intensitate. Dar când nu se gândesc doar la baschet, jucătorii nu au destulă experiență să poată fi concentrați totalmente la meci când intră în teren. Acesta a fost motivul principal pentru care am făcut cel mai prost meci al nostru. Oradea a aruncat foarte bine, le-a intrat tot. Noi nu am fost în formă, ei da, iar rezultatul nu avea cum să fie diferit. Trebuie să se întâmple ceva să-i trezească pe jucători. Ei sunt aici de 3-4 luni, banii întârzie. Eu nu am probleme cu asta, la situația mea financiară. Eu nu depind de câteva salarii, am venit aici să fiu lângă casă la jumătate din salariul meu anterior. Dar alții au nevoie de acești bani. Am făcut o echipă bună, cu bani puțini. Am avut un program greu la început, meciurile erau aglomerate, cu Craiova meritam să câștigăm. Dacă jucam trei zile, nu puteam câștiga acest meci. În sfertul trei am încercat să ne apropiem. Am venit la 12 puncte, dar am ratat patru aruncări necontestate și ei ne-au pedepsit imediat cu trițe. Avem aruncători buni de la 3 puncte, probabil a fost o zi proastă. La pauză am făcut ”război”, au intrat cu o energie mai bună. În primele 4-5 minute am jucat bine și în atac”, a declarat antrenorul bănățenilor.

Cristian Achim a punctat că echipa sa a fost în formă bună, iar oaspeții, nu. „Acesta a fost un meci din categoria aparte: în momentul în care uneia dintre echipei îi iese aproape totul și celeilalte aproape nimic. Mă bucur că de data aceasta am fost noi în această situație, am marcat foarte bine. Aș vrea să remarc, dar nu ca pe o notă negativă neapărat, dar ca să sprijine ce am spus mai devreme. Timișoara a marcat de la 3 puncte două aruncări din 20, ceea ce nu se va mai întâmpla niciodată. E clar că nu asta este valoarea și a fost doar o zi foarte, foarte prostă, în timp ce noi am beneficiat realmente de o zi foarte bună. Am marcat foarte multe coșuri, câțiva din situații sincer grele. Ceea ce mă bucură foarte tare este că am avut o intensitate foarte bună și consider că aici s-a și făcut diferența, și în apărare și în atac. Cred că în prima repriză am marcat 14 puncte doar după contraatac. Atunci sigur că este mai ușor și în celellte faze, ești la adăpostul unor puncte, atunci un pic mai relaxat. Acesta a fost un meci aparte. Ei nu au ratat toate acele aruncări pentru că noi ne-am apărat senzațional. Au fost și câteva aruncări grele, dar și câteva deschise. Stojadinovic, care este jucător pur shooter, nu a marcat deloc de la 3 puncte astăzi, ceea ce este un lucru rar, care nu cred că se va mai întâmpla”, a precizat antrenorul Oradiei.

SCM Timișoara joacă din nou luni, pe terenul lui U BT Cluj Napoca.