Schimb de proprietăți blocat de politică! „Este timpul să colaborați, pentru noi toți!”

Polemica apărută în cadrul discuțiilor cu privire la transferul de clădiri de la Aeroportul Cioca le-a atras atenția candidaților USR-PLUS, Dominic Fritz și Cristian Moș. Liderii politici au găsit soluția: fiecare instituție să facă o evaluare proprie asupra clădirilor și terenului din patrimoniile lor, după care să realizeze schimbul. Nicolae Robu a venit cu aceeași propunere, dar Călin Dobra l-a refuzat.

Candidații Alianței USR-PLUS pentru Primăria Timișoara și președinția Consiliului Județean au găsit o soluție pentru transferul de clădiri de la Aeroportul Utilitar Cioca. Dominic Fritz și Cristian Moș spun că polemicile dintre Călin Dobra și Nicolae Robu nu ajută la soluționarea problemei, motiv pentru care le cer să acționeze în interesul cetățenilor. „Domnule Robu, domnule Dobra, aveți ocazia să vă puneți la masă, de data asta nu în interesul vostru de grup, ci al timișorenilor și timișenilor! Măcar în memoria vremurilor bune când erați colegi de USL, nu că acum n-ați mai fi, în spatele scenei. Timișoara are nevoie de o parcare în centru, iar județul vrea să valorifice aerodromul Cioca pentru evenimente. Este timpul să colaborați, pentru noi toți!”, este mesajul celor doi reprezentanți ai Alianței USR PLUS Timiș.

Soluția propusă de Dominic Fritz și Cristian Moș este ca fiecare instituție să-și evalueze clădirile sau terenul, după care schimbul de proprietăți să fie efectuat. Consiliul Județean va putea începe proiectul de la aeroport și Primăria Timișoarei va obține terenul din zona centrală, consideră useriștii. În cazul în care problema nu este rezolvată, candidatul la Primărie și cel la CJ promit să înceapă schimbul din primele luni de după alegeri, în cazul în care vor obține posturile pentru care au intrat în campanie. „Fiecare instituție să-și evalueze clădirile/terenul și să faceți apoi schimbul de proprietăți. Astfel, Consiliul Județean poate începe proiectul pentru comunitate pe care îl promite la aeroport, iar Primăria va avea mult doritul teren în zona centrală a Timișoarei. Dacă nu o să faceți voi acest schimb în interesul cetățenilor, îl vom face noi, în primele luni de mandat. Pentru că știm că și timișorenii și timișenii s-au săturat de vorbe goale și de blaturi în interese de partid. Vor un nou început cu oameni ca noi, fără legătură cu vechiul sistem, fără blaturi și teatru ieftin, care colaborează transparent, în interesul oamenilor”, au încheiat Dominic Fritz și Cristian Moș.

leader board 728 x 90 px

În cadrul conferinței, Nicolae Robu i-a înaintat aceeași propunere lui Călin Dobra. Președintele USR Timiș l-a provocat pe social-democrat să intre în joc pentru rezolvarea impasului: „Domnule Călin Dobra, vă invit să acceptați această rezolvare, vă invit să luați o măsură pozitivă care ar ajuta pe toată lumea, și în primul rând pe timișeni. Măcar în pragul alegerilor vă invit să faceți un pas de bună credință. Să vă așezați la masa negocierilor și să contribuiți la rezolvarea acestei probleme. Cred că este timpul pentru colaborare între instituțiile noastre locale și județene. Mingea este la dumneavoastră în teren, iar în continuare aveți doar 2 variante: să fiți parte din problemă sau să fiți soluționarea problemei. Ce alegeți?”.

Citește și: „Este în stare Consiliul Județean să facă așa ceva?!” Trocul clădirilor de la Aerodromul Cioca