„Este în stare Consiliul Județean să facă ceva?!” Trocul clădirilor de la Aerodromul Cioca

După ce președintele Consiliului Județean Timiș a trimis Primăriei Timișoara o solicitare semnată în unanimitate de consilierii județeni prin care cere Primăriei clădirile de la Aerodromul Cioca, Nicolae Robu a răspuns astăzi live solicitării. 

Nicolae Robu spune că nu este în total de acord cu transferul clădirilor, iar ca argumente a dat exemplu mai multe clădiri și spații pe care CJ nu le-a speculat de-a lungul timpului, cum ar fi: Centrul Speranța, Clădirea Armatei și terenul vizavi de parcarea Hotelului Timișoara. Totuși, primarul Nicolae Robu i-a transmis lui Călin Dobra că este dispus să ajungă la o înțelegere schimb pe schimb.

CITEȘTE ȘI: „Solicit Primăriei Timișoara clădirile în paragină de pe Aerodromul Cioca”

„Nu pot fi de acord cu transferul. Ce face CJ cu ce are? Este el în stare să facă ceva? Nu vorbesc de actualul președinte sau de consilieri, ci de instituție. Puteți spune că primăria face la fel? Dacă tot vrea CJ acele clădiri pentru care are teren, putem face un troc. Eu țin la acele clădiri, dar putem discuta. Putem, domnule președinte, să facem un schimb, noi vă dăm clădirile, dumneavoastră ne dați și vă ținem Centrul Speranța, pe care trebuia să-l rânduiți de multă vreme, dar ne dați terenul de la parcarea Hotelului Timișoara să facem o parcare cu multe locuri într-un timp scurt. Și îi fericim pe timișoreni”, a fost răspunsul primarului Timișoarei.

UPDATE: Răspuns și de la Călin Dobra

Președintele CJT Călin Dobra a declarat pentru Tion.ro că nu acceptă ,,trocul”, întrucât parcarea generează profit, iar schimbul nu justifică faptul că va primi clădri aflate în paragină. De asemenea, Călin Dobra a precizat că e dispus săcumpere clădirile în orice eventualitate.