Schelean, sancționată de ANI: „Este un abuz!”

explo 1000x200

Parlamentarul de Caraș-Severin s-a ales cu o sancțiune din cauza unui vot pe care l-a dat în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, for din care face parte.

Vacantarea locului de deputat al lui Petre Roman s-a încheiat cu mare bucluc pentru toți membrii Comisiei Juridice, care au înțeles că nu era atribuția lor să se pronunțe cu privire la acest subiect, dar au cerut totuși clarificări suplimentare la Agenția Națională de Integritate. În schimb, s-au ales fiecare cu câte o amendă de 2.000 de lei.

„Voi contesta această amendă. Noi am fost sesizați la Comisia Juridică să facem un raport de vacantare a locului de deputat al domnului Petre Roman. Ne-am întrunit în această comisie și ne-am uitat în regulament și în statut. Vacantarea, conform Articolului 7, Alineatul 4 din Statutul deputaților și senatorilor, nu este atribuția Comisiei Juridice. Deci, noi am avut o hotărâre definitivă din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție în care ni s-a spus că acea contestație la raportul ANI a domnului Petre Roman a fost în mod irevocabil respinsă în sensul că n-a fost soluționată pe fond, ci anulată ca netimbrată. E adevărat că e o decizie definitivă și e obligatorie pentru a fi pusă în executare, însă vacantarea nu este atributul comisiei din care fac parte”, a declarat astăzi parlamentarul Valeria Schelean în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la sediul PNL.

Aceasta spune că vacantarea este atributul președintelui Camerei Deputaților, adică a domnului Zgonea. „Nici nu trebuia să ne-o trimită la comisie. E o decizie irevocabilă a Înaltei Curți, care trebuie pusă în aplicare. Deci domnul Zgonea trebuia pur și simplu să facă ceea ce va face luni. O pune pe ordinea de zi la plen, ia act de vacantarea locului de deputat și supune plenului Camerei Deputaților votul pe vacantarea acestui mandat”, a subliniat deputatul de Caraș-Severin.

expresb 1000x100

Ulterior, Petre Roman a mai depus o contestație pentru clarificarea fondului problemei, însă nici de această dată Comisia Juridică n-a avut ce opinie să prezinte pentru că în astfel de cazuri instanța este cea care decide dacă persoana vizată are sau nu dreptate. În urma acesteia, a venit și sancțiunea.

 „Am cerut un punct de vedere din partea ANI pentru că domnul Roman a depus o contestație nouă și nu suntem noi ca și Comisie Juridică în poziția să decidem dacă este validă sau nu. Am cerut un punct de vedere al ANI, iar instituția a sancționat toți membrii Comisiei Juridice care au participat la ședința din 3 februarie. (…) Este un abuz! (…) Lucrurile vor fi tranșate. Biroul Permanent a înțeles că nu e problema noastră. Luni am fost convocați să votăm vacantarea mandatului domnului Petre Roman. Ceea ce mi s-a părut mie anormal, însă, a fost că nu mi s-a comunicat acest process-verbal nici la domiciliu, și nici măcar la biroul parlamentar. L-am primit la sediul unei societăți comerciale unde nu am calitatea de acționar sau asociat. Deci vă dați seama… Bine că am aflat de procesul-verbal. Oricum îl contest în termenul legal, pentru că nu vreau să fie discuții, și vom avea o poziție unitară la comisie, duminică, pe această temă”, a precizat Valeria Schelean în cadrul conferinței de presă susținute astăzi, la Reșița.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. alexandru nemoianu says:

    Astea sunt sicane marunte,procedurale.In activitatea publica sunt inevitabile.Valeria Scchelean ar trebui sa nu ia in seama acest detaliu nesemnificativ.

  2. Oli says:

    Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:radu_olimpia@yahoo.com 

  3. Radu ioan says:

    Valeria ai grija la,,pozitia”unitara,sa fie protejat,guvernul Ponta este vina,nu ?scoate bani si taci 2000 ,nimica toata te mai uiti tu la 2000 cand platesti atatea tampeni…