CISMĂNEANȚU: ,,Guvernul Ponta este incompetent. Penalizează orașele care își fac datoria!”

Aleșii locali din Bocșa au aprobat în această săptămână bugetul pentru anul 2015. Acesta este mai mic cu 1,7 milioane de lei față de anul trecut, din cauză că locuitorii n-au primit niciun leu din bugetul de stat.

Noua modalitate de structurare a bugetului le dă bătăi de cap autorităților locale. Administrația Cismăneanțu a colectat cu mare atenție taxele și impozitele locale anul trecut și a evitat să facă datorii, tocmai pentru a  transforma orașul într-unul cu multe investiții și nu unul afundat în arierate. Politica dusă pe plan local însă a dezavantajat unitatea administrativ-teritorială.

,,Primăria orașului Bocșa nu a primit nicio sumă de bani de la Guvernul României, lucru care pot să spun că m-a întristat și că m-a făcut să gândesc asupra Guvernului că este incompetent, care nu încurajează primăriile care încearcă să își îndeplinească condițiile cerute de lege. Am depus eforturi foarte mari pentru a ne colecta taxele și impozitele pe venituri proprii, drept pentru care am fost sancționați de Guvernul României și nu am primit niciun leu. Mă întreb: dacă am sta cu mâna în sân și nu am colecta taxele și impozitele, am primi oare bani?! Asta, pentru că se pare că au fost bugetate primăriile care nu și-au atins targetele”, a explicat dezamăgit primarul pentru Express de Banat.

Prin Ordonanța de Guvern s-a stabilit o limită pentru orașele de tipul Bocșei, care ,,dictează” faptul că dacă venitul depășește 6 milioane, alți bani nu mai vin din bugetul de stat. Această sumă a fost depășită cu aproape 2 milioane de lei pe plan local.

1000x200 dacus 02

,,Asta nu înseamnă că trebuie să fim sancționați că am atins acest prag. Din contră, cred că era cazul să fim mobilizați. E clar că Primăria Bocșa nu se poate compara cu o primărie de comună, unde nevoile și cheltuielile nu sunt la fel de mari ca la noi. N-aș vrea să ne plângem, asta este situația, acesta este Guvernul care conduce România în momentul de față. Sperăm că se va schimba acest lucru: și Guvernul, și contextul, în așa fel încât să nu mai fie încurajate plățile pe arierate pentru că nu e normal. Sunt primării care nu se întind mai mult decât pot duce și sunt alte primării care generează datorii pe termen lung și vine Guvernul din urmă și spune domnule, noi vă plătim arieratele. Sunt convins că va trebui să încurajăm investițiile în viitor!”, a adăugat Eugen Cismăneanțu.

În 2015, bugetul Boșei se ridică la puțin peste 18 milioane de lei.

publicitate si promovare online banner maxagro

Comments

  1. Oli says:

    Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:radu_olimpia@yahoo.com 

  2. Radu ioan says:

    PAPAGALULE ai inceput si tu ca sefa ta Valeria ,guvernul Ponta…nu mai vin camioanele cu ajutoare?mergi la CJ sa-ti dea bani,descurcate ai vrut primar in loc sa distribui ajutoare.