Scandalul parcărilor ajunge la final. Vezi ce prețuri au și de când le administrează Eco Bau!

După ce instanța a criticat managementul de la nivelul administrației locale, parcajele din Reșița au ajuns din nou în posesia firmei care i-a speriat pe reșițeni cu prețurile practicate. De această dată, cu tarife mai mici la abonamente.

Un prim pas în predarea parcărilor publice din Reșița a avut loc în ultima zi lucrătoare a lunii ianuarie. Firma SC Eco Bau Parc SRL a acceptat să preia cele 648 de locuri de parcare, întrucât pe diferența până la 2.200 există un al treilea proces pe rolul instanțelor de judecată. Până când judecătorii decid însă, cei care conduc societatea comercială se mulțumesc și cu atât. Una peste alta, în cadrul procesului de predare-primire firma a propus și alte tarife, care acum vor trebui aprobate în Consiliul Local, forul schimbându-se aproape în totalitate din 2012, atunci când s-a decis predarea parcărilor fără luarea unor măsuri asiguratorii pentru șoferii din oraș.

Numărul parcărilor publice care au ajuns în administrarea Eco Bau se ridică la 16 și le cuprind, printre altele, pe cele din zona Finanțelor Publice, Sălii Polivalente, Cinematografului Dacia, Spitalului Județean, Poliției sau Hotelului Semenic.

,,Prețurile la abonamente le-am redus aproape la jumătate față de cât erau inițial, cu toate că exploatăm doar 648 de locuri de parcare. Pentru cei care și-au încheiat abonamente înainte să înceapă procesele, probabil că nu le mai percepem niciun leu. Îi chemăm să vină la noi, să vedem cum putem face să le eliberăm un abonament nou pe cheltuiala noastră. Pentru șoferii care nu au abonament 1,50 lei vor plăti pe oră pentru un loc de parcare, 7 lei pe zi și 0,80 lei/jumătate de oră”, a spus Daniel Nechita, directorul firmei, pentru www.expressdebanat.ro. Acesta preconizează că, cel mai probabil, contractul va reintra în vigoare începând cu data de 1 Martie 2015 și speră ca pe viitor să evite conflictele și să aibă o colaborare bună cu Poliția Locală și cu cea Rutieră, instituții cu care instanța i-a obligat la colaborare prin intermediul Primăriei.

Fără presiune pe conducătorii auto!

Reprezentanții administrației publice locale spun că s-a ajuns în această situație din cauza prețurilor mari pe care firma le-a practicat inițial.

,,Noi am vrut ca parcările să fie administrate fără presiune pe seama reșițenilor, cu taxe modice, mici, dar acum trăim niște consecințe ale unor colegi, 2 sau 3, câți erau… Unul era viceprimar, altul nu mai lucrează la noi, a fost director, acum lucrează la Consiliul Județean… În orice caz, noi le-am predat ceea ce ne-a impus legea, nu ceea ce ne-au solicitat dânșii. Când se va finaliza ultima fază a procesului vom afla ce obligații avem noi sau dânșii, dar cu siguranță ar trebui să se revină la redevență. Așa ni se pare normal matematic, pentru că redevența a rămas cea constituită pentru un număr mare de parcări, pentru 2.200. Sunt conștienți de faptul că administrând un număr mai mic de parcări redevența va fi mai mică. Nu sunt eu în stare să vă spun acum, pentru că o să facă experții acele calcule, evaluări”, a declarat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Prin urmare, cele mai multe parcări din zonele aglomerate ale municipiului se transformă într-unele cu plată, astfel că șoferilor nu le rămâne altceva de făcut decât să se conformeze, la fel cum au făcut și până acum.

Comments

 1. marius says:

  mda… colaborare cu politia… parcarea pe banda de circulatie e un obicei in zona centrala. Toti cocalarii parcheaza pe strada cand merg la supermarket. Inclusiv unii reprezentanti ai autoritatii.

  Tot ce trebuie sa faca politia ar fi sa arunce un ochi pe webcamul RDS, sa-i vada pe cei parcati aiurea si sa vina sa-i amendeze. Priviti aici: http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/camere-web-streaming/resita

 2. petru says:

  Dar voi Eco-bau ce ati facut pentru parcarile aste?.Ati amenajat voi ceva?.Voi veniti si luati parcarile gata facute!,voi atat faceti,puneti semnul de parcare cu plata. In rest incasati banisi atat.Daca ati fi amenajat voi vreo parcare atunci da!Pana atunci plecati dracu de jigodii,ca veniti sa folositi ceva care nu va apartine.

 3. un resitean says:

  Nu firma Eco e vinovata pt. situatua creata si actualul nostru edil care a cesionat parcarile acum 3 ani dar realizand ca din acea cauza s-ar putea sa piarda alegerile nu a mai respectat contractul si primaria a fost actionata in instanta unde cum e si normal a castigat.
  Multumim domn primar

 4. popa says:

  Intra in obligatie firmei care administreaza parcarile ca fiecare loc de parcare care este cu plata sa fie placuta de avertizare .Altfel eu voi intelege caci parcarea este gratuita.Curatenia si dezapezirea o fac soferii? Si daca un sofer care are abonament are un handicap sau ii in pensie de bola .

 5. Oli says:

  Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:radu_olimpia@yahoo.com 

 6. nostalgiaresita says:

  Domnule Primar in Medias e 1 leu pe ora si banii ii ia primaria si nu o societate privata care nu a facut nimic pentru aceste parcari….Incasati banii la Primarie asfaltati-le si amenajati-le cu camere video pentru cei care sunt certati cu legea….Ca doar sa dam bani fara sa oferiti nici un se4rviciu nu se poate….