Buget de 115 milioane lei pentru reșițeni. Află priorităţile Primăriei!

Consilierii locali au fost convocați astăzi în ședință extraordinară pentru a adopta bugetul municipiului pentru anul 2015. Deși inițial veștile păreau proaste, edilul-șef Mihai Stepanescu spune că în urma unei analize detaliate fondurile vor ajunge și pentru investiții.

 „Bugetul este unul acceptabil, chiar dacă în această fază nu cuprinde toate poziţiile şi cerinţele dezvoltării municipiului nostru, pentru că mai sunt şi alte sume de primit. Mai sunt anumite acte normative, care au ajutat, mai ales în 2014, comunitatea locală. Şi atunci, această primă formă, cu un buget asemănător cu cel de anul trecut, în aparenţă chiar mai mic, cred eu că se vor rezolva problemele comunităţii noastre”, a declarat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, în urma ședinței de consiliu local.

Valoarea bugetului pentru anul 2015 este de 115 milioane de lei, respectiv cu aproape 70 de milioane de lei mai puțin față de anul precedent. În plus față de banii guvernamentali însă, autoritățile locale au în derulare mai multe proiecte începute încă de anul trecut.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Deja au fost atrase, pe fonduri europene, sume importante pentru Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa, pentru trei blocuri turn din centrul municipiului, apoi, pe fonduri guvernamentale sunt dezvoltate reţelele de apă şi canalizare, în toate cele patru cartiere aparţinătoare Reşiţei, Doman, Secu, Moniom şi Cuptoare, dar şi drumul de acces spre staţiunea Secu. Tot în acest an ne dorim să realizăm un drum de legătură între Ateneul Tineretului şi Parcul de Locomotive, iar pentru cele două parcuri, la care lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri, sperăm că vor fi finalizate în acest an. Eu cred că şi lucrările de întreţinere, realizate de către Direcţia noastră proprie, au importanţa lor, iar sumele aferente acestor lucrări, de circa patru milioane euro, cred că vor rezolva întreţinerea lucrărilor deja începute, finalizarea acestora, dar, bineînţeles, ne interesează, în continuare, atragerea de noi fonduri europene”, a mai precizat Mihai Stepanescu.

banner 970 x 250

Comments

  1. PYKALALA says:

    Eeeee si nu mai ai tu buget pt. Lepa Brena?????Macar daca ar face ceea ce a enumerat dar ma indoiesc.

  2. Radu says:

    Eeeee, daca o alta institutie judeteana o aducea pe Lepa Brena, iti schimbai optica, PYKALA. Hai sa o lalaim mai cu talent.