SCANDALOS. La „Eftimie Murgu” afacerea merge mai departe! Procurorii confirmă: instrument de îmbogățire ilicită!

Comunitatea academică a fost făcută de râs din cauza isprăvilor profesorilor universitari de la Reşiţa, iar acum, când la „Eftimie Murgu” se putea face curăţenie generală, gunoiul este ascuns sub preş, pentru că o mână o spală pe cealaltă.

 

Probele procurorilor anticorupţie sunt indubitabile, de necontestat şi certifică faptul că în afacerea examenelor aranjate sau plătite şi a lucrărilor de licenţă sau disertaţie cumpărate nu au intrat doar câţiva profesori, ci un număr foarte mare. Nu toţi au luat şpagă sau au întreţinut relaţii sexuale cu studentele, dar foarte mulţi au călcat în picioare profesia şi statutul de profesor universitar, au facilitat obţinerea diplomelor de către destui analfabeţi doar cu scopul de a se îmbogăţi. „Pentru fiecare student înscris la UEMR se primeşte din partea Ministerului Educaţiei o subvenţie, astfel încât cadrele didactice din modul de examinare foarte permisiv urmăresc menţinerea numărului de studenţi înscrişi şi implicit a catedrelor, iar ulterior să-i aibă cursanţi la cursurile de master, unde cadrele didactice sunt titulari de cursuri şi fac parte şi din comisiile de disertaţie, având astfel posibilitatea de a-şi suplimenta veniturile din vânzarea lucrărilor de disertaţie. Elocventă în acest sens este şi discuţia avută înainte de susţinerea examenului la materia Relaţii internaţionale din data de 19.01.2015 de către Mihăilă Marian, titularul cursului, dar în calitate şi de Preşedinte al Senatului Universităţii, cu studenţii care au participat la examen şi în cadrul căreia îi asigură de absolvirea cursurilor universitare, dar şi de obţinerea diplomei de licenţă, urmare a relaţiilor bune pe care le are cu cadre didactice din cadrul Universităţii Al. I. Cuza, cadre care vor face parte din comisiile de licenţă”, a arătat procurorul de caz.

Concurenţă neloială

Reprezentantul Ministerului Public le închide gura şi celor care au început deja să bocească de frică să nu se închidă universitatea şi să piardă astfel zeci şi sute de milioane de lei lunar. „Trebuie menţionat şi faptul că în prezenta cauză, inculpaţii, în calitate de cadre didactice, încalcă, pe lângă dispoziţiile legale, şi un cod de etică şi deontologie profesională. (…) Consecinţele corupţiei asupra sistemului educaţional sunt: diminuarea accesului populaţiei la învăţământul de o bună calitate, transformarea instituţiilor de învăţământ în instrumente de îmbogăţire ilicită, nivelul scăzut de pregătire profesională a tinerilor specialişti, concurenţă neloială între tinerii care doresc să-şi facă studiile cu cei ce ,,cumpără” notele mai mari, generarea fluxului de tineri ce pleacă peste hotarele ţării unde calitatea studiilor este mai înaltă, o percepţie publică pesimistă a societăţii faţă de prestaţia sistemului educaţional, în cazul de faţă cu unele consecinţe şi asupra sistemului juridic şi diplomatic, având în vedere faptul că specializarea de drept european şi internaţional îşi propune să formeze viitori diplomaţi”, a mai concluzionat procurorul.

gif card de energie dacus 1000x100

Patru demisii şi se uită tot!

Cod de etică şi deontologie profesională?! Or fi, dar nu şi în cazul universităţii reşiţene, unde profesorii care le-au dat note de zece unor studenţi pe care nu i-au văzut niciodată în sala de curs sunt toleraţi în continuare la catedră. Senatul UEM s-a întrunit astăzi din nou, în şedinţă extraordinară, hotărând că „afacerea” să meargă mai departe. „A luat la cunoştinţă de demisiile din UEM Reşiţa, prezentate membrilor Senatului de doamna rector, prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde, a următoarelor patru cadre didactice: prof. univ. dr. Marian Mihăilă, conf. univ. dr. Florin Franţ, conf. univ. dr. Irina Oriol şi lector univ. dr. Mihai Vişan; A hotărât înscrierea candidaţilor, în continuare, în cadrul ADMITERII 2015, sesiunile iulie şi septembrie, la programul de studii de licenţă (4 ani) „Drept european şi internaţional”, ne-a comunicat prorectorul pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate, prof. univ. dr. Gheorghe Popovici.

Dacă aşa au înţeles forurile decizionale din „Eftimie Murgu” să cureţe universitatea şi să-i salveze imaginea, probabil că e doar o chestiune de timp până când mascaţii vor reveni la Reşiţa! Mai ales că dosarul de acum doi ani a fost redeschis, după ce murise în condiţii suspecte la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Muzeul TM

Comments

  1. alexandru nemoianu says:

    Acest caz nu trebuie musamalizat.Intreaga “conducere” a Universitatii Eftimie Murgu trebuie inlaturata(evident in cap cu ‘rectorul”,asa zis,Frunzaverde).Este o rusine pentru Banatul de munte ca asemenea “neica nimeni” sa pozeze in “academici”.

  2. Raivoj Milenovici says:

    CUM AM SI SCRIS INAINTE UEM RESITA ESTE UN CUIB DE BESTII MASONICE CRIMINAL ORGANIZATE , TREBUIE CURATATA DE TOTI CEI IMPLICATI IN FRAUDAREA NOTELOR SI EXAMENELOR SI DAT AFARA DIN INVATAMANT A INTREGII CONDUCERI A ACESTEI UNIVERSITATI SI ASTA FARA NICI O EXEPTIE . PS…ASTIA NU SUNT NICI CAT ESTE NEGRUL DE SUB UNGHIILE A UNUI TARAN CA MINE , DOCTORI , ACADEMICIENI ORI INGINERI(exemplu , Elena Ceausescu) , ASTIA SUNT DOAR NISTE COPIATORI SI PLAGIATORI EI INSUSI , CA DE ACEEA LASA ELEVII SA FACA LA FEL CUM AU FACUT SI EI , NISTE GUNOAIE .

  3. andy says:

    Asteptam si expertiza lucrarii de doctorat a doamnei prof.univ.dr.ing. Doina Frunzăverde, care e “un exemplu de competenta si de cinste” in randul rectorilor din Romania. Pentru aceste “merite” Doina Frunzaverde a încasat de la UEM, în anul 2010, suma totală de 147.873 lei reprezentând salariul de bază (110.691 lei) + plata cu ora şi activităţi de cercetare (37.172 lei). Declaratie de avere actualizata nu are.

  4. doru says:

    Da, pacat pentru copiii care pierd timp si bani inscriindu-se la acest gen de “universitati”. Din pacate am constatat personal gradul de “cunostinte” a unui astfel de inginer calificat de UEM. Nu cunostea lucruri esentiale pentru un inginer, cum ar fi ceva despre diagrama fier carbon sau curgerea in regim laminar sau turbulent intr-o conducta si altele.
    Ce folos insa, acest “inginer” a recunoscut ca si-a facut studiile in atelierul de reparat masini, adica repara masinile profesorilor. Acum este dom` inginer intr-o institutie publica, unde contribuabilul, adica eu si Dumneavoastra il plateste cu 3000 lei lunar sa taie frunza la caini. Oricum, la altceva nu se pricepe.
    Adica, contribuabilul plateste profesorii si cu 10.000 lei lunar ca sa “scolarizeze” specimene care ajung in regii autonome sau societati de stat, ca sa ce: sa perpetueze o stare de fapt care duce Romania spre haos.
    Acum pricepeti de ce copiii care pot merg spre universitati straine? Pacat ca nu se mai intorc in tara si raman aici dom` inginerii facuti la Resita…

  5. Adam says:

    Avea dreptate un ministru al edu, atunci cand spunea ca o reforma adevarata incepe cu evaluarea cadrelor didactice din fiecare univ. Nu mult dupa aceasta a trebuit sa-si dea demisia. Ghici cine a fost acesta?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/