SCANDALOS. Jumătate de milion de lei încasat pe masă lemnoasă s-a scurs în conturi private. Se lasă cu plângeri penale!

ONG-urile de mediu atrag de multă vreme atenția cu privire la neregulile care se petrec în pădurile din Caraș-Severin, însă un caz de ultimă oră demonstrează tupeul angajaților care de ani de zile au tratat instituția ca pe propria moșie.

În cauză, este vorba despre Ocolul Silvic Bozovici, a cărui contabilă-șefă, Ramona Vrabete, încă din 2007 a tăiat facturi fictive pentru serviciile prestate de instituție și a virat online în contul propriu, al soțului său, Chelaru Vrabete, al copiilor și al casierului instituției sume fabuloase de bani. Deși lunar, 5.000 de lei, de exemplu, nu se simțeau la bugetul astronomic al unui ocol care exploatează pădurile, pe parcursul anilor s-a adunat o sumă de ordinul sutelor de mii de lei. Mai exact, prejudiciul este estimat, potrivit unor surse oficiale, la 550.000 de lei.

Cum prețul minim al unui metru cub de masă lemnoasă se ridică la 150 de lei, asta înseamnă aproape 4.000 de mc de masă lemnoasă tăiată din pădurile cărășenilor. Mai mult, înseamnă sume fabuloase scurse în conturi private! Contabilul-șef a avut sprijinul unui casier, care și el avea deschis un cont privat în care periodic i se virau banii în contul unor facturi fictive tăiate de Ocolul Silvic Bozovici.

Ceea ce este mai alarmant e că și soțul contabilei lucrează în domeniu și este responsabil de personal la Ocolul Silvic Nera.

Cei care conduc Direcția Silvică au depus plângere penală la IPJ Caraș-Severin și au cerut blocarea conturilor celor vizați. De asemenea, au desfăcut disciplinar contractul de muncă al soților Vrabete. În dosarul de la Bozovici, cel puțin cinci persoane vor da declarații la poliție și parchet.

Situația dezastruoasă nu este singulară în județ. Astfel de probleme au mai fost semnalate și la Ocolul Silvic Bocșa, acolo unde tăierile de masă lemnoasă au dus la desfaceri ale contractelor de muncă.

Comments

 1. […] În cauză, este vorba despre Ocolul Silvic Bozovici, al cărei contabilă-șefă, Ramona Vrabete, încă din 2007, a tăiat facturi fictive pentru serviciile prestate de instituție și a virat online în contul propriu, al soțului său, Chelaru Vrabete, al copiilor și al casierului instituției, sume fabuloase de bani. Deși lunar, 5.000 de lei, de exemplu, nu se simțeau la bugetul astronomic Sursă știre […]

 2. […] ONG-urile de mediu atrag de multă vreme atenția cu privire la neregulile care se petrec în pădurile din Caraș-Severin, însă un caz de ultimă oră demonstrează tupeul angajaților care de ani de zile au tratat instituția ca pe propria moșia. În cauză, este vorba despre Ocolul Silvic Bozovici, al cărei contabilă-șefă, Ramona Vrabete, încă din 2007, a tăiat facturi fictive pentru serviciile prestate de instituție și a virat online în contul propriu, al soțului său, Chelaru Vrabete, al copiilor și al casierului instituției, sume fabuloase de bani. Deși lunar, 5.000 de lei, de exemplu, nu se simțeau la bugetul astronomic …mai multe stiri […]

 3. MIAI STERPELESCU says:

  CAMPANIILE ELECTORALE COSTA.

 4. MIAI STERPELESCU says:

  DIRECTORUL DE LA OCOLUL SILVIC BOZOVICI NU STIE NIMIC,SAU NU IL INTREABA NIMENI NIMIC.

 5. ioana says:

  Un control la Ocolul silvic Valiug! Sunt nereguli cu drumul de la Prislop pana la coada lacului la Trei Ape. S-au decontat miliarde. Sa inceapa controalele!

 6. doareu says:

  Jeg de oameni,jeg de tara !
  Bata-i Dumnezeu de oameni de rahat,cum sa zici asa ceva cand vezi pe zi ce trece cum dispar zone mari de padure?
  Merg destul de des si vad cum se schimba peisajul superb intr-unul desertic in urma caruia au ramas cioturi, ma intreb ce mai taie aceste jeguri dupa terminarea lemnului ? IDIOTII !!!
  De anul trecut se taie lemne si seara dupa ora 20:00 treceau cu tafurile pline, groase de 1metru diametru, vai de tara asta !!!

 7. alexandru nemoianu says:

  Justitia este o gluma.Totul este cu putinta atunci cand indivizi cu condamnare penala activa raman “primari” Este cazul lui Pavel Verindean,prins in flagrant delict de luare de mita,din Prigor.Acesti indivizi trebuiesc inlaturati si pedepsiti cu inchisoare.

 8. MIAI STERPELESCU says:

  NEMOIENE ESTI PE ARATURA RAU DE TOT. VREI SA CANDIDEZI LA PRIMARIA PRIGOR.