SCANDALOS. Huliganii infractori, în libertate! Fanii CSM Reșița, urmăriți, blocați în trafic și tâlhăriți de presupuși suporteri hunedoreni și arădeni!

Cinci suporteri reșițeni au fost atacați cu bestialitate, pe drumul de întoarcere de la Alba Iulia, după o urmărire cu mașinile pe DN 68, premeditată de indivizi care ar fi huligani ai galeriilor cluburilor UTA Arad și Corvinul Hunedoara!

Fotbalul de astăzi a ajuns o mizerie, un sport controlat de mafia pariurilor, un sport care aduce în tribune mai degrabă vagabonzi și infractori, puși doar pe scandal și distrugere, decât fani adevărați, microbiști care să se bucure și să participe realmente de spectacolul din stadioane. În susținerea acestor cuvinte dure vine și ceea ce s-a întâmplat ieri, la Oțelu Roșu, după meciul de fotbal dintre Unirea Alba Iulia și CSM Reșița, încheiat cu scorul de 2-0 pentru rosso-neri.

Șapte ani de pușcărie pentru un steag?!

Meciul de la Alba Iulia trebuia să se joace vineri. Am făcut deplasarea 12 suporteri. Ploaia torențială a oprit însă meciul în minutul 21 și s-a reluat sâmbătă, de la ora 11. Ne-am întors acasă uzi și răciți, astfel că, sâmbătă dimineață am mai plecat să susținem echipa doar cinci dintre noi. La întoarcerea spre Reșița, la intrarea în Oțelu Roșu, am fost blocați în trafic de patru sau cinci mașini. Aveau numere de Hunedoara, de Arad și două dintre ele numere de Anglia. În ele, suporterii echipelor Corvinul și UTA. În urma atacului au reușit capturarea steagului nostru de gard, GRN 1996”, a anunțat Marcel Gușcă, liderul Guardiei Rosso-Nera, galeria echipei de fotbal din Valea Domanului.

Acțiune de tip mafiot

Cei cinci fani reșițeni, aflați într-un autoturism Dacia Logan, ar fi fost urmăriți pe tot drumul de mai mulți indivizi, cărora e imposibil să le spui suporteri. Aceștia, care ar face parte din galeriile echipelor UTA Arad și Corvinul Hunedoara, au plănuit să-i tâlhărească pe susținătorii CSM-ului și și-au pus opera în practică în pur stil mafiot. „Ne apropiam de Oțelu Roșu când o mașină era oprită pe sensul nostru de mers. Am semnalizat intenția de a depăși, numai că în acel moment a venit tare din spate un BMW. A oprit brusc paralel cu mașina care era oprită în fața noastră. Atunci au coborât mai mulți huligani cu cagule și au venit spre mașina noastră. Mi-am dat seama că suntem atacați, am demarat și am reușit să mă strecor printre cele două mașini. Ne-au urmărit în continuare și la Cireșa au reușit să ne blocheze din nou. BMW-ul m-a depășit și a frânat brusc în fața mea. Am intrat în el, ne-am lovit. Veneau mașini din față, riscam să intrăm în ele, nu am avut cum scăpa. Era să ne și răsturnăm într-o curbă. Atunci am văzut că, de fapt, nu erau doar două mașini care ne urmăreau, ci vreo cinci. Au coborât vreo 20 de persoane. Am blocat ușile, dar mi-au distrus mașina lovind cu picioarele în ea. Au reușit să deschidă portbagajul, ne-au furat un banner și o borsetă în care se aflau actele și cheile unui autoturism. Dacă nu reușeau să ia steagul probabil că ne-ar fi spart geamurile și ne-ar fi linșat. Ne-au amenințat că ne omoară!”, a povestit Marcel Gușcă pentru expressdebanat.ro.

Polițiștii încă fac cercetări!

Huliganii au plecat apoi în direcții diferite, unii spre Oțelu Roșu, alții spre Hațeg. După apelul pe 112, două autoturisme au fost oprite în trafic, la Hațeg, de oamenii legii. Reșițenii au dat declarații la Oțelu Roșu. Și… cam atât! Polițiștii din Oțelu Roșu fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în acest caz și a stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc fapta. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și distrugere, dosarul aflându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, ne-a declarat Cecilia Dăneț, de la IPJ Caraș-Severin.

Anchetă pentru o nimica toată

Furt și distrugere?! După o urmărire în stil mafiot pe zeci de kilometri, ziua în amiaza mare, după manevre care au pus în pericol viața atâtor participanți la trafic și după ce fanii reșițeni au scăpat nevătămați doar pentru că au reușit să se baricadeze în mașină?! S-o fi scos infracțiunea de tâlhărie din Codul Penal? O fi fost eliminată și tulburarea ordinii și liniștii publice?! Specialiștii în drept ne spun că nu. „După cum sunt descrise faptele, e clar un gest reprobabil al celor care au atacat mașina suporterilor reșițeni. Organele de cercetare penală trebuie să aibă un răspuns ferm în astfel de cazuri. Dacă faptele s-au întâmplat așa cum sunt descrise, vorbim de infracțiunea de tâlhărie, pentru care urmărirea penală ar trebui să se desfășoare cu celeritate. Pe lângă infracțiunile de furt și distrugere, am mai putea vorbi și de infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice. Dacă Poliția Judiciară și Parchetul vor considera că sunt întrunite elementele infracțiunii de tâlhărie, este obligatoriu să se ia și măsuri preventive, chiar cea mai drastică, a arestului preventiv. Cunoscând practica Poliției din Caraș-Severin, care are o poziție fermă și ia măsuri drastice ori de câte ori se impune, mi se pare normal ca și acum să dea dovadă de celeritate într-un caz deosebit de delicat. În Caraș-Severin astfel de fapte reprobabile sunt foarte rare, ne-a explicat avocatul Cosmin Bolosin. De amenințări nici n-are rost să mai facem vorbire, doar nu era să le rețină cineva.

Dacă o acțiune atât de violentă, premeditată, comisă de un grup așa mare de persoane, cu fețele acoperite de cagule, pe un drum public, într-o localitate, la o oră cu trafic aglomerat înseamnă un banal furt, atunci probabil că trebuie scoase mai multe cartonașe roșii. Pentru Poliție, pentru Parchet, pentru toată lumea!

 

Foto: http://www.national.ro