SCANDALOS. Comportamentul huliganic al managerului lui Dinamo, ofițerul Dan Drăguşin, muşamalizat de oamenii legii din Caraş-Severin!

Umiliţi, luaţi de uniforme de oficialul clubului Dinamo Bucureşti, poliţiştii şi jandarmii au încălcat legea împiedicând fotografiatul şi filmatul pe domeniul public, încercând muşamalizarea incidentelor.

Lucrurile au luat-o razna ieri, la Caransebeş, în timpul meciului de volei masculin de pe prima scenă a României, dintre Banatul, din localitate, şi Dinamo Bucureşti, echipa Ministerului de Interne. Totul a plecat de la managerul bucureştenilor, Dan Drăguşin, care, printre altele, este şi ofiţer de poliţie. Acesta a intrat în Sala Polivalentă „Victoria” într-o evidentă stare de ebrietate. A urmărit meciul de pe parchetul sălii, deşi arbitrii întâlnirii nu ar fi trebuit să-i permită acest lucru, atât timp cât nu a fost trecut pe raportul de joc. Dar nu e pentru prima dată când pentru Dinamo se trec cu vederea lucruri de acest gen. Pe fondul revenirii în joc a voleibaliştilor caransebeşeni, după un prim set câştigat de dinamovişti, Dan Drăguşin a început să-şi iasă din minţi. Mai întâi s-a înjurat cu suporterii gugulanilor, după care, în urma unei faze controversate a arătat semne obscene întregii săli. A repetat gesturile şi a incitat şi mai mult galeria gazdelor. Într-un final, oficialii partidei au cerut îndepărtarea lui din apropierea suprafeţei de joc. Drăguşin, ameţit bine de aburii alcoolului, nu s-a lăsat convins deloc uşor şi i-a chemat afară pe vreo doi spectatori pentru a-şi regla conturile ca între bărbaţi. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru ca fostul sportiv, un vlăjgan de vreo doi metri, să fie condus în tribună. Până la urmă, a fost scos din sală, deoarece acesta s-a dovedit imposibil de potolit.

YouTube video

Afară, lucrurile au degenerat cu adevărat. Jandarmii au înţeles că trebuie să-l legitimeze şi, eventual, sancţioneze, pe unul dintre spectatorii cu care managerul lui Dinamo a schimbat „amabilităţi”. Drăguşin a încercat cu orice preţ să fenteze vigilenţa oamenilor legii, jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali, pentru a-i aplica o corecţie suporterului cu care se înjurase în sală. Ofiţerului de poliţie Dan Drăguşin i s-a explicat că se află într-un oraş mic, dar civilizat, liniştit, unde astfel de manifestări nu-şi au locul. Când părea să se mai fi liniştit, s-a năpustit spre suporterul care era legitimat. S-a creat un meleu, oficialul lui Dinamo luându-i pur şi simplu pe oamenii legii de uniforme şi împărţindu-şi coate cu aceştia. Ultragiaţi, jandarmii şi poliţiştii s-au luptat minute bune cu managerul cu apucături de huligan până au reuşit să-l culce la pământ. Au fost obligaţi să-l încătuşeze. În tot acest timp, nişte cunoscuţi de-ai lui Drăguşin le explicau jandarmilor şi poliţiştilor că habar n-au cine e omul întins pe jos, că e comisar-şef de poliţie. Din acest moment, lucrurile s-au schimbat.

YouTube video

În primul rând, oamenii legii au fost mai interesaţi să obstrucţioneze jurnaliştii să filmeze sau să pozeze scenele violente generate de Drăguşin. Apoi, alt abuz! I-au obligat pe câţiva puştani, care filmaseră scenele penibile în care o armată întreagă nu reuşea să-l pună la pământ pe oficialul dinamovist, să şteargă imaginile de pe telefoanele mobile. Condus încătuşat la secţie, ofiţerul Drăguşin a rezolvat-o repede. Înainte ca meciul să se încheie, acesta se afla deja înapoi în faţa sălii, mai exact, în zona autocarului lui Dinamo. A stat ostentativ în mijlocul drumului, în calea spectatorilor, scanându-i pe fiecare în parte, pentru a-i repera pe cei cu care a intrat în conflict. Discuţiile dintre oamenii legii care au rămas în zonă au fost pur şi simplu scandaloase. Cum să fie ditamai ofiţerul de vină?! „Ştii cum sunt ăştia din galerii! De la ăştia pleacă totul! Ai văzut ce linişte e la Steaua de când nu mai e galerie?!”, îi spunea un poliţist local colegului său. Pentru jandarmi situaţia e şi mai penibilă. Au uitat imediat cum fuseseră luaţi de uniforme în meleul provocat de Drăguşin. Au uitat că s-au luptat cu omul de doi metri pentru a-i pune cătuşele. Ce ultraj?! Un om al legii luat de uniformă şi bruscat înseamnă ultraj?! „Asta e legea!”, au justificat aceştia o amărâtâ de amendă.

YouTube video

UPDATE, ora 11.00

Prima reacţie oficială a venit de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. „Jandarmii sunt cei care au intervenit, ei au luat toate măsurile, poliţiştii doar i-au sprijinit”, a precizat Ancuţa Cheţan, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu poziţia oficială a instituţiilor implicate în scenele penibile de la Caransebeş!

Comments

 1. motociclist says:

  Pai cine sa-l opreasca, bre, ca fantele ala de munteanu era ocupat sa bata spectatorii, marele sef de echipaj de jandarmi. Cum dracu sa-l atinga pe ala de la Dinamo, ca astia intre ei nu-si scot ochii… Cum dracu sa-i faca ceva marele rocker si biker Adi Munteanu aluia de la Dinamo, cand el pe Fcbk e Adi Namo, mare fan al militienilor? Munteanule, du-te, frate si apuca-te de cantat, pulanu nu e de tine!

 2. asa va trebuie... says:

  Atata timp cat in Caransebes, toate functiile/posturile sunt infestate de incompetenti, nu trebuie sa ne mire nimic. Pai Vela a pus tot felul de analfabeti si curve in colanti peste tot prin administratie. Politistii sunt de o incompetenta feroce (toti, nu doar comunitarii). Ei fac numai abuzuri nu doar din rea-credinta sau din interese intr-o anumita directie, ci din necunoastere a legii. Pai, cum sa te pui tu sa ceri unor persoane sa stearga filmarile facute la un eveniment sportiv desfasurat in public (chiar daca ele redau comportamentul unui dobitoc)??? E si vina voastra a jurnalistilor, care va sesizati cu privire la abuzurile politistilor numai cand sunteti si voi victime…

 3. grigore says:

  NU LASA SA TREACA OCAZIA PE LANGA TINE ! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:
  oncea_grigore@yahoo.com

 4. revoltatul says:

  Unde a fost greseala jandarmilor, politistilor? Ce e cu comentariile astea rautacioase?

 5. revoltatul says:

  Ce trebuiau sa faca ,,motociclistule,, ?

 6. motociclist says:

  In niciun caz sa se traga cu ala de la Dinamo de sireturi si sa bata spectatorii… Jandarmii pacii!

 7. sorin says:

  misiunile sunt clar stabilite de legislatia in vigoare;
  datorită unor factori ce țin de organizarea competiților sportive, respectiv și concret lipsa personalului desemnat pt. ordinea în sala de competiție, până la intervenția și reținerea ofițerului de la Dinamo au fost încălcate o serie de reguli specifice. Mă rezum duar la intervenția jandarmilor caransebeșeni care, având misiunea de restabilire a ordinii publice, au acționat ca atare, însă aceștia nu pot pătrunde in sala unde se desfășura meciul de volei decât la solicitarea organizatorului, iar in exteriorul sălii de competiție jandarmii pur și simplu au fost cumplit încurcați să ia măsurile specifice de către personal din alte forțe de restabilire a ordinii publice și alte persoane ce erau doritori de-a aplica anumite corecții asupra acelui comisar. În consecință era misiunea jandarmilor și nu a celorlalți participanți considerați ai legii. Sunt de acord în cazul unei cooperări cu alte instituții în speță politia locală, însă pe același calapod
  legislativ. Este o părere clar personală, iar intrvențile in cadrul manifestărilor de acest gen, atunci când se tulbură ordinea și liniștea publică, instituțiile participante abilitate cof. legii să fie la unison atunci când se intervine să nu se creeze cocteil verbal neadegvat între instituții, respectiv agenții constatatori din cadrul politiei comunitare, lucrători ai politiei municipale, jandarmi și alte forțe abilitate.

 8. motociclist says:

  incidentele grave au fost afara, acolo unde jandarmii sunt tartori. nu au fost incurcati de nimeni, ei erau prea ocupati, in frunte cu seful lor, sa nu-l deranjeze prea tare pe d-l colonel de militie dragusin. in schimb, aveau treaba cu publicul (bruscari, injuraturi, amenintari, amenzi), de aia erau preocupati dupa incident de copiii care i-au filmat cu telefoanele. nu mai incercati sa duceti incompetenta jandarmilor spre altii…

 9. suporter resita says:

  Abuz dupa abuz al jandarmeriei.

 10. Olteanul :) says:

  “motociclistul” are treaba mai personală cu jandarmii… Nu are idee despre ce scrie. Pur și simplu o face cu scopul de a denigra anumite persoane. Sa ai grija la asfalt sa fie uscat…

 11. motociclist says:

  …asa e, “oltene”, sa ma pupi in patru litere cand sunt umed, nu uscat…

 12. marius says:

  Jurnalisii ar trebui sa vorbeasca cu cei care au filmat. Acele filmari pot fi cu siguranta regasite chiar daca au fost sterse. Intrebati un ITist.

 13. revoltatul says:

  mai mult ca sigur, problemele ,,motociclistului,, cu jandarmul sunt personale. Nu e greu sa le dibuim. Oricum, repet comentariul este extrem de rautacios, iar lucrurile nu au stat asa cum au fost prezentate in articol. oamenii legii si-au facut treaba , atat politistii, cat si jandarmeria.
  Important este ca asfaltul sa fie uscat, radarul isi face treaba

 14. motociclist says:

  mai mult ca sigur ca purtatorii de pulan de la jandarmerie sunt ofticati ca i-a dat stanciu in fapt cat de “competenti” sunt si s-au pus pe scris. laudabil, daca tinem cont ca multi dintre ei au lacune serioase la acest capitol… ei cu pulanul, sa-l rupa pe spinarea spectatorilor, asa cum s-a intamplat si sambata seara, acolo nu au mai fost incurcati de altii, doar cand l-au lasat afara pe marele melitian de la dinamo sa sara la bataie si sa continue sa injure lumea, atunci s-au timorat… :))))

 15. ultras resita says:

  domnul comisar a primit interdictie ?

 16. revoltatul says:

  pana la urma ce se reproseaza politiei si jandarieriei in acest articol extrem de ambiguu? ca nu au intevenit, sau ca au intervenit necorespunzator? Am discutat cu oameni care au fost la meci, nici unul nu a spus ca fortele de ordine au gresit fata de ei, sau fata de altcineva. Ce rost are aceasta dezbatere interminabila si acest articol rautacios?

 17. marius says:

  @revoltata

  Se reproseaza ca un cadru MAI a aparut beat muci si a facut scandal in public, aruncand cu c$%&t in instituia din care face parte si care-i plateste salariul… care salariu vine de la buget. Deci, populatia plateste ca mojicul ala sa apara beat in public.

  Se mai reproseaza ca ‘oamenii legii’ abuzeaza de functia lor si nu aplica legea in mod consistent. Tot lor li se reproseaza ca sunt incapabili sa-si faca slujba si ca, din nou, banii de la populatie sunt aruncati intr-o gaura neagra – salariile lor.

 18. revoltatul says:

  sigur faceti parte dintre cei care ii poarta sambetele acestui om si intregului colectiv. Este o rautate si o exagerare, habar n-aveti ce vorbiti. Daca un jandarm/politist apare baut si face scandal, a doua zi isi pierde serviciul. Dar, probabil nu cunoasteti astfel de reguli minime, dvs fiind un poate muncitor agricol, sau practicati o meserie in care nu e nevoie de regulament sau condica.
  Acesti ,,oameni ai legii,, cum ii denumiti, sunt cei care va scot apa din casa la inundatii, va curata zapada din fata casei, va salveaza cand aveti probleme, va aduc mancare cu sufertasul atunci cand nu puteti iesi din case datorita problemelor de diferite feluri.
  ganditi-va inainte de a arunca cu noroi in cineva, doar asa…

 19. marius says:

  @revoltatul

  Doamna, e plina presa cu ofiteri corupti, beti, spagari, infractori etc.

  Cele doua situatii pe care le prezentati nu se exclud. In plus, sunt oameni si oameni, nu e nevoie sa generalizam. Sunt cadre MAI care isi fac datoria fata de semeni (le aduc mancare cu sufertasul si toate cele), dar care incalca legea pentru un beneficiu propriu (vedeti cazurile celor care au intrat pe spaga la examenul de pompieri).

  Sunt altii care au si coloana vertebrala. Dar nu cei prezentati in acest articol.

  Mai ceva, am uitat un alt brav exemplar MAI, pe doamna purator de cuvant Ancuta ‘Limba de Lemn’.

 20. revoltatul says:

  parerea mea este ca n-ar trebui sa aruncam cu vorbe in vand, doar de dragul de a improsca cu noroi. Sau, daca vrem neaparat ca parerea noastra sa fie cunoscuta, ar fi indicat , moral si corect, sa nu ne ascundem sub pseudonime, ci sa ne dam numele real.