Scandal la „fabrica de campioni”

Topul celor mai buni sportivi și antrenori ai județului Caraș-Severin în 2012 a iscat un scandal monstru între antrenorii de gimnastică din Reșița.

Dacă prima poziţie în clasament a gimnastului Daniel Rădeanu este incontestabilă, titlul de antrenorul anului a generat din nou scandal.  De data aceasta, Cristian Balinţ este cel care acuză modul în care a fost alcătuită ierarhia antrenorilor. Acesta susține că Robert Bălan nu are nici un drept să fie numit antrenorul anului în Caraș-Severin. În situația lui Rădeanu consider că nu este etic ceea ce se întâmplă. Direcția Județeană cunoaște realitatea, directorul Clubului Sportiv Școlar, Marius Crețeanu, cunoaște realitatea, toți antrenorii din România cunosc realitatea, dar, în fapt, constat că un interes de club s-a transformat într-un interes personal al profesorului Bălan, cu consecințe, pentru că acesta se prezintă la gradația de merit cu dosarul și afectează și ceilalți colegi, a precizat Cristian Balinţ.

Nu-şi vorbesc!

De partea cealaltă, antrenorul Robert Bălan spune că acel clasament nu a fost făcut de el, ci de cei care se ocupă în fiecare an de acest top. Mai mult decât atât, are și dovezi că Daniel Rădeanu este sportivul său. Nu aș vrea să intru foarte mult în detalii pentru că, în primul rând, nu am făcut parte din comisia care s-a întrunit și a făcut acel clasament. În al doilea rând aș putea să vă spun că nu știu cu cine se înțelege domnia sa. Noi de vreo şase ani nu vorbim deloc, chiar am ajuns la nivelul de a nu ne saluta. Din păcate, dacă întrebați, și alți colegi sunt în aceeași situație ca și mine. Nu aș vrea să răspund la acuzațiile pe care mi le face el pentru că nu își au sensul”, a precizat Robert Bălan.

Acuze nefondate

Directorul Clubului Sportiv Școlar din Reșița, Marius Crețeanu, nu contestă profesionalismul antrenorului Cristian Balinţ, dar spune că antrenorul anului este, conform regulamentului, Robert Bălan. “Cu toate că Rădeanu a lucrat înainte cu Cristian Balinţ, clasamentul se face pe anul curent. Mie îmi pare rău, dar acesta este regulamentul“, a lămurit situaţia directorul CSȘ Reșița.

Gimnastul reșițean, Daniel Rădeanu, întărește și el declarația antrenorului Robert Bălan susținând că acesta este antrenorul său și cel care l-a inițiat în gimnastică. Membru al comisiei care a alcătuit topul celor mai buni sportivi şi antrenori ai judeţului ca reprezentant al presei sportive, Dani Stanciu a declarat cu privire la acest scandal: „Clasamentele respective se întocmesc după criterii şi o grilă de punctaj propuse de ANS, pe baza rezultatelor comunicate de cluburile sportive. Un sportiv trece de obicei de la un antrenor la altul pe parcursul carierei, ceea ce face ca fiecare să aibă meritul său, dar la întocmirea acestui clasament punctează unul singur, tehnicianul din momentul obţinerii celui mai bun rezultat al anului”. 

Comments

 1. GOGU says:

  La “cascaval ” e tare suparat poponarul ala, daca lua el banii cum a luat dupa atatia sportivi de acolo tacea ca poru in cucuruz. Pe Balint ala sal trimiteti la un spital de nebuni, nu in invatamant. Odata o sa omoare un sport5iv pina luati voi o hotarare. Eu am luat bataie de la hanicapatul ala de ma dor creierii si acum. Am crezut ca nu mai e pe pamantul asta.

 2. alingym says:

  Ce dracu mai cauta acest personaj in invatamant ,nu vede nimeni din inspectoratul ala ca el este dus cu pluta,chiar trebuie sa omaore pe cineva ca sa vedem ca el are o problema la caput. Cu omul bolnav nu te pui. Anul trecut tot pe el lam vazut prin presa tare nemultumit ca era cu sportivul lui pe 3 si astia nu lau bagat in sema .Poate ca e prea nebun sal mai ascultati. Acest Balint a nenorocit gerneratii intregi, a macelerit copii in sala aia ,in Oradea, peste tot unde a fost lau dat afara.

 3. Madalin says:

  Un nebun, asta e nebun de mic. Balint asta ne batea de ramaneam fara par in cap si el inca mai vorbeste.

 4. Denis says:

  Balintttttttt….la balamuc cu tine ,nu la premieri ,ai luat 20 de ani vbani de pe sportivi care nu au fost ai tai, unii stie cine esti tu, asa ca inchide gurita!