Ristache, ameninţat cu tribunalul

Numit politic şef al fotbalului din Caraş-Severin în momentul în care era al doilea om în judeţ, Costinel Ristache are zilele numărare la conducerea AJF după ce încercarea de a-şi schimba culoarea politică s-a soldat cu o mare ţeapă.  

Adrian Cocoş, omul pe care Ristache l-a înlăturat de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal în urma unui vot politic, a ieşit pe contraatac şi joacă dur. Acesta susţine că a depistat o mulţime de nereguli petrecute în mandatul lui Ristache, unele pedepsite de legea penală, şi îi arată cartonaşul roşu. “Am constatat grave încălcări ale legii sportului, e vorba de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, de încălcarea statutului cu consecinţe la fel de grave, de hotărâri ilegale ale Comitetului Executiv şi ale Comisiei de Recurs”, susţine Cocoş.

Acesta s-a prezentat la AJF şi a depus o moţiune de neîncredere, document care a primit cu greu un număr de înregistrare de la secretarul general, Cornel Corocan. Vizibil pus în încurcătură, fostul mare arbitru a sunat în stânga şi-n dreapta, dar până la urmă nu a avut încotro. Ba mai mult, şi-a „aranjat” un loc în AJF şi în cazul în care Cocoş se întoarce. Asta după ce a lăsat să se înţeleagă faptul că el e străin de multe lucruri care s-ar fi întâmplat în biroul din Luncă. „47 de echipe din 50 au fost de acord să convovăm o Adunare Generală prin care să revocăm conducerea actuală pentru simplul motiv că preşedintele Ristache este în afara sferei fotbalistice, nu înţelege fenomentul şi managementul său are numai consecinţe negative asupra fotbalului din Caraş-Severin. Acest individ îşi permite să facă tot ceea ce vrea în această asociaţie. Îi cer decent demisia de onoare şi încetăm orice acţiune. Altfel continuăm acţiunea în instanţă”, a explicat Cocoş.

Ristache e la Bucureşti, la masă cu Naşul Sandu, dar ştia de mult ceea ce i se pregăteşte. „Mâna sa dreaptă”, Florin Ştiube, ne-a transmis că acţiunea lui Cocoş nu poate avea nicio consecinţă atâta vreme cât clubul pe care îl reprezintă şi-a pierdut orice drept în asociaţie. Dacă iniţiativa ar aparţine reprezentantului legal al altui club, a mai spus Ştiube, atunci se va analiza situaţia. Acesta nu crede că Risctache nu ar mai fi dorit ca preşedinte al AJF de un număr atât de mare de cluburi, dar admite că ar putea exista ceva discuţii după ce, în urma alegerilor locale din vară, la şefia cluburilor s-au produs unele schimbări. Există şi alte voci din anturajului preşedintelui care contestă lista cu semnături prezentată de Cocoş, sub pretextul că acesta ar fi obţinut acordul reprezentanţilor echipelor din judeţ de a înfiinţa un club de fotbal şi nicidecum pentru demiterea lui Ristache. Întrebat dacă vrea să revină în fotoliul de preşedinte al AJF, Adrian Cocoş a fost categoric: „Da, mi-aş dori să mă întorc şi aş face-o cu o echipă formată numai din profesori de sport, antrenori de fotbal”.

YouTube video

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru noi amănunte!   

Comments

 1. Petru Fuchs says:

  Gainariile domnului profesor Adrian Cocos nu inceteaza nici atunci cand in mod democratic, in niciun caz politic, a fost schimbat din functie de actualul presedinte domnul Costinel Ristache. Sa ne amintim de dictatura presedintelui Cocos care si-a impus propriul statut, fara aprobarea Comitetului Executiv, prin care conditiile de numire in functie, care incalcau statutul FRF, ii asigurau domnia pana la … moarte!! Numit politic ani de-a randul in functia de sef aL AJF prin tot felul de tertipuri (una din ele fiind interzicerea accesului presei la adunarile de numire a presedintelui) frustratul profesor Adrian Cocos simte acum reversul … medaliei!

  Despre motorina si benzina decontata pentru deplasarile Caransebes – Resita si retur cu o prezenta unica pe saptamana la AJF nu are rost sa vorbesc… As mai avea o serie de acuzatii la adresa acestui om care a initiat acum o motiune nula de drept (copie dupa un demers al unui personaj arhicunoscut) dar,colectia ziarului Fotbal Vest si emisiunile de la Terra Sat de pe vremea “inlocuitului“ sunt prea vii inca in memoria celor ce si-au dorit promovarea unei echipe din judet in liga superioara! In final iata un exemplu de “lovitura de stat`la AJF Dolj dorind a fi imitata de cel ce vorbeste frumoa dar face totul…urat:
  http://www.youtube.com/watch?v=Gv0bIQfjVq4&feature=player_embedded#!

 2. cocolino says:

  intamplarea a facut ca pe timpul “domniei” d-lui Ristache sa promoveze si arbitrii si echipele.dar ce merit are dumnealui aici?niciunul.nu
  a jucat presedintele la baraj nici pt caransebes , nici pt gloria si
  nici pt muncitorul si la fel de bine nu a alergat el si nici nu a scris
  el in locul arbitrilor….pura intamplare ca toate s-au intamplat in
  mandatul lui politic.cine a auzit de ristache in fotbal pana sa
  candideze la sefia AJF? nimeni…cel putin eu nu.un om mincinos si fara
  scrupule.stie bine toata lumea cum a intrunit el conditiile pt a candida
  acum 3 ani la presedentia AJF(adica nu le-a intrunit).cand a fost el
  presedinte de club la bozovici ca eu sunt in fotbal din 97′ si n-am
  auzit in viata mea de el pana sa-si depuna candidatura.dar asa se
  intampla in viata….odata esti foarte sus cu peste 5 functii de
  conducere dar la fel de usor cazi, si cand cazi asa brusc si nu mai
  ramai decat cu functia de presedinte AJF normal ca vrei sa ti de ea ca
  doar e tot ce ti-a ramas si dupa s-ar putea sa intri in anonimat? asa e
  d-le PRESEDINTE(ales…pardon impus) ???!??