Scandal între doctori după moartea unei tinere mame în secția Ginecologie!

Șeful Secției „Obstetrică Ginecologie” din Spitalul Județean de Urgență Reșița este acuzat de abuz de putere și că pune responsabilitatea pentru decesul unei paciente în spatele unui coleg.

În timp ce organele de cercetare penală investighează cazul, un copil e orfan pe lume de la naștere și familia îndurerată nu-și poate opri lacrimile, medicii care au avut în grijă pacienta își aruncă responsabilități și vinovății unul altuia. Florea Borțun este reclamat conducerii unității spitalicești, dar și Colegiului Medicilor din România de către Mircea Achim, între cei doi medici existând un conflict din momentul în care Mariana Lupu a decedat la numai 32 de ani, la câteva ore după ce născuse. Se întâmpla asta la finele lunii martie a acestui an.

„Se fac referiri semi-voalat la adresa mea în cadrul Raporutului de gardă, la cele mai multe dintre ele, rapoartele de gardă ținându-se în fiecare dimineață. Se fac refereri acuzatoare în cazul acela nefericit. Caz în care nu am nicio vină, în acea zi eu nici măcar nu am fost acolo! Cazul e investigat, dar doctorul Borțun continuă să facă presiuni pe mine și mă acuză efectiv. Sunt acuze care nu-și au rostul și mă pun pe mine într-o stare de tensiune la locul de muncă. El abuzează de funcția lui la Raportul de gardă în relația cu mine. Urmărește să mă țină într-o stare de tensiune, să nu-mi pot face treaba în condiții normale și să greșesc. Asta urmărește! El nu mai e capabil să prezideze rapoartele de gardă din cauza atitudinii pe care o are față de mine!”, acuză ginecologul Mircea Achim.

CITEȘTE ȘI:

Nou-născut, rămas fără mamă din prima zi de viață! Ucisă din neglijența medicilor?

Ce a ucis-o pe femeia din Reșița care a născut un copil perfect sănătos? Rezultatele analizelor de la Cantacuzino adâncesc misterul!

De ce ar face Florea Borțun aceste lucruri?! Să se scoată pe el, el a operat-o pe acea tânără, el a decis ce e de făcut post operator, el a avut cazul în mână în ziua în care a murit femeia și încearcă să arunce vina asupra mea, așa cum a făcut din prima zi! Cazul se investighează de organele abilitate, nu e în regulă să-mi arunce mie acuzații. Aici e abuz de funcție asupra unui angajat! Fac plângere la conducerea spitalului și la Colegiul Medicilor!”, a explicat doctorul Achim.

Străin de discuțiile din Spitalul Județean de Urgență Reșița nu e nici avocatul Cosmin Bolosin, care a auzit cu urechile lui, în plus, și cuvinte jignitoare ce i-ar fi fost adresate de Florea Borțun. Am rămas șocat când am auzit ce afirmații face la adresa mea un medic pesedist din Reșița căruia i se aduc grave acuzații, că a luat 600 de euro de la un bătrân căruia i-a murit o fată. Cu aceste lucruri eu nu pot să fiu de acord și nu voi lăsa niciodată ca meseria de avocat să fie călcată în picioare de un asemenea personaj cu comportament becalier, un individ care e acuzat în comentariile de pe Internet de zeci de femei că pretinde bani când operează în spitalul de stat, ceea ce este imoral, ilegal și neprofesionist. Am înțeles că el înjosește foarte multă lume și îi rog pe toți cei care au avut de-a face cu acest om să-l reclame pentru că nu are ce căuta în sistemul de sănătate!”, a afirmat avocatul Cosmin Bolosin.

Florea Borțun, șeful Secției „Obstetrică Ginecologie” din Spitalul Județean de Urgență din Reșița susține exact contrariul. Mai exact, că a ajuns să ridice tonul ca urmare a unui telefon pe care l-ar fi primit de la avocatul doctorului Achim. „Domnul avocat al domnului Achim m-a sunat sâmbătă și m-a înjurat în toate felurile, ca la ușa cortului. Eu i-am spus că l-am înjurat și că îl dau în judecată. Nu se face nicio presiune, sunt acuzații nefondate, probabil se agită puțin după ce i-am spus avocatului că îl dau în judecată. Nu fac nicio presiune, pot să confirme asta și colegii. Vineri a fost o discuție între doctorii Onofrei și Achim despre un caz, iar eu am spus că e mai bine așa decât să mai trecem prin ce s-a întâmplat. Atunci și eu mi-am ieșit puțin din fire și am spus că el și avocatul lui au făcut din țânțar armăsar. Bănuiesc că domnul avocat s-a speriat și probabil că acum e puțin neliniștit, a replicat doctorul Borțun.

Tot acest scandal ar putea duce spre un singur lucru bun. Spre aflarea adevărului! Dacă cineva a greșit, probabil că e imposibil să se ascundă culpa medicală și se va ajunge în sala de judecată!

CITEȘTE ȘI: 

Ginecologul Borțun, acuzat că a pretins 600 de euro pentru cezariana tinerei care a murit după naștere! Din cauza sedativelor!