Ginecologul Borțun, acuzat că a pretins 600 de euro pentru cezariana tinerei care a murit după naștere! Din cauza sedativelor!

Acuzat că a condiționat efectuarea operației de cezariană în cazul tragic al femeii de 32 de ani care a decedat la scurt timp după naștere, șeful Secției Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență Reșița n-a mai așteptat să-l ia organele de cercetare penală la întrebări. Are dovezi, negru pe alb, că acuzațiile ce-l vizează sunt nefondate!


Decesul Marianei Lupu, survenit la doar câteva ore după ce devenise mămică, a scandalizat opinia publică, a declanșat conflicte între medicii reșițeni și a pornit mai multe anchete, atât la nivelul instituțiilor și comisiilor medicale, cât și pe latură penală, familia tinerei fiind convinsă că în cauză e vorba despre o culpă medicală. În plus, tatăl acesteia a vorbit și despre un alt lucru foarte grav, despre condiționarea actului medical. De bani care ar fi fost pretinși de ginecologul Florea Borțun! Rusalin Păun, tatăl defunctei Mariana Lupu, a afirmat într-un interviu acordat pentru InfoCS.ro că Florea Borțun ar fi solicitat 600 de euro pentru efectuarea operației de cezariană, sumă pe care medicul ar fi primit-o și restituit-o familiei în momentul în care s-a aflat destinul tragic al femeii.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cu imaginea terfelită și, posibil, intrat în vizorul procurorilor anticorupție, șeful Secției Obstetrică Ginecologie n-a pierdut timp și a pornit o anchetă pe cont propriu pentru a-și dovedi nevinovăția, integritatea și onestitatea. În acest sens, a cerut și obținut declarații în scris de la familia tinerei: „Nu am solicitat și nu am primit suma de 600 de euro de la tatăl defunctei. Atât acesta, cât și ceilalți aparținători ai defunctei, Mărioara Păun (mama), Rafael Lupu (soțul), Ioana Lupu (soacra), Rusalin Păun jr. (fratele) au semnat declarații olografe în care arată că nu este adevărat că am solicitat și am primit această sumă de bani și că afirmația a fost făcută de tatăl defunctei într-un moment de adâncă supărare, fiind sub influența sedativelor ce i-au fost administrate. Cu toții mai arată că Rusalin Păun senior nici nu a fost la spital în ziua de sâmbătă (n.r. – ziua în care s-a efectuat operația de cezariană), astfel că nu avea cum să-mi ofere suma de 600 de euro, așa cum a afirmat”.

Ginecologul Borțun a explicat totodată că a fost solicitat de medicul de pe Secția ATI, Iulian Bura, în momentul în care s-a declanșat travaliul gravidei, că nașterea naturală nu se putea efectua și că starea generală a femeii s-a deteriorat rapid, motiv pentru care s-a impus operația de cezariană. „Intervenția chirurgicală în sine a fost necesară, justificată și reușită”, a subliniat Florea Borțun.

În declarația dată la solicitarea doctorului Borțun, Rusalin Păun, tatăl defunctei, se scuză și pune afirmațiile legate de condiționarea efectuării operației pe seama medicamentelor ce i-au fost administrate. „Ceea ce s-a întâmplat cu fiica mea mi-a distrus inima. Aflându-mă într-o stare de șoc, pentru că doar ce o adusesem acasă în rochie de mireasă și fiind sub influența sedativelor pe care mi le-au dat rudele pentru liniște, nu mai realizez ce cuvinte am rostit. Eu nu am fost la spital în ziua când s-a întâmplat tragedia, am fost doar informat noaptea de deces. Nicio rudă nu mi-a spus de bani, că s-au dat la medici, doar eu în mintea mea am crezut că s-au dat bani la medici, la domnul doctor Borțun. Îmi cer scuze pentru cuvintele aruncate la necaz foarte mare”, a scris și semnat tatăl îndurerat.

CITEȘTE ȘI:

Nou-născut, rămas fără mamă din prima zi de viață! Ucisă din neglijența medicilor?

Ce a ucis-o pe femeia din Reșița care a născut un copil perfect sănătos? Rezultatele analizelor de la Cantacuzino adâncesc misterul!

Mama tinerei susține și ea că nici Florea Borțun, nici medicul Iulian Bura, de la ATI, n-au solicitat vreun leu sau alt folos material. Nici de la ea, nici de la soțul său sau de la alt membru al familiei lor. În plus, a justificat afirmațiile lui Rusalin Păun invocând starea de șoc a acestuia provocată de pierderea fiicei lor. Soțul, soacra și fratele decedatei susțin la rândul lor că afirmațiile lui Rusalin Păun legate de suma de 600 de euro care ar fi ajuns în buzunarul lui Florea Borțun „nu sunt reale”. Și aceștia aminstesc că bărbatul era, în momentul în care a lansat acele acuzații, sub influența sedativelor, într-o stare emoțională deosebită.

Dacă acest aspect a fost clarificat, sedativele fiind de vină pentru acuzațiile pe care Rusalin Păun i le-a adus doctorului Borțun, cauzele și eventualele culpe medicale pentru decesul Marianei Lupu urmează să fie stabilite de Colegiul Medicilor și de către procurori!

banner 970 x 250