Ce a ucis-o pe femeia din Reșița care a născut un copil perfect sănătos? Rezultatele analizelor de la Cantacuzino adâncesc misterul!

explo 1000x200

Rezultatele analizelor venite de la Institutul Cantacuzino din București și transmise astăzi de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin ridică și mai multe semne de întrebare. Ce anume a deteriorat până într-un punct critic starea tinerei care a adus pe lume un băiețel sănătos?

Se înmulțesc întrebările care, cel puțin deocamdată, nu au un răspuns în cazul femeii de 32 de ani din Reșița care a murit după ce a născut un copil sănătos la Spitalul Județean de Urgență. Așadar, și identificarea vinovaților pare acum mai grea. Conform evoluției pacientei, cu o zi înainte de cezariană și deces, i s-au stabilit două diagnostice diferite, dezvăluie medicul ginecolog Mircea Achim.

„Vineri, în jurul orei 11.30-12.00, pacienta a fost consultată de pneumolog și de medic infecționist. Diagnosticul a fost de viroză respiratorie și bronșită acută. Ca și indicații au fost continuarea tratamentului pe care femeia l-a avut până atunci, singura modificare fiind să adăugăm niște aerosoli. Seara, starea femeii s-a agravat și nu a mai putut să respire decât în șezut, la marginea patului. După un nou consult, de această dată din partea unui medic de la Interne, s-a schimbat diagnosticul în pneumonie, în jurul orei 19”.

Ciudat este că, în urma analizelor transmise la Institutul Cantacuzino din București, a rezultat că femeia nu suferea de gripă, dar nici de o serie de alte virusuri asociate răcelilor, așa cum sunt numite în popor. „Probele au fost destinate identificării virusurilor de tip gripal A și B, dar și virusurilor respiratorii sincițiale, rhinovirus, metapneumovirus uman, coronavirusuri paragripale 1, 2, 3 și 4, bocavirusuri, enterovirusuri, dar și cel rujeolic. Toate rezultatele sunt negative”, anunță astăzi Direcția de Sănătate Publică.

Concluzia este că femeia nu a suferit de gripă, dar nici de virusurile enumerate!

Potrivit medicului Achim, pe parcursul lunilor de sarcină femeia nu a acuzat nicio problemă de sănătate și niciun disconfort care să fi cerut investigații suplimentare. Sâmbătă dimineață, în 30 martie, potrivit raportărilor primite de la spital, starea pacientei s-ar fi îmbunătățit. Ba mai mult, ajuns la spital, doctorul Achim a stat de vorbă cu pacienta lui, care i-a spus că a dormit circa 3 ore pe timpul nopții, asta deși joi spre vineri nu dormise deloc.

În ceea ce privește radiografia pulmonară, aceasta nu a fost cerută de medicul pneumolog în urma consultului de vineri, mai spune medicul Achim.

Cezariana s-a făcut în jurul orei 15, în lipsa medicului ginecolog care se ocupa de tânăra femeie, iar peste doar câteva ore, aceasta a murit.

banner 970 x 250