Ministrul Dezvoltării a verificat „cele mai mari proiecte finanțate de CNI în România”!

Daniel Suciu, vicepremierul României, a verificat astăzi, cu ocazia vizitei sale în Caraș-Severin, stadiul mai multor proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării, dar totodată a și semnat contractele de finanțare pentru alte două obiective: o grădiniță și extinderea Unității de Primiri Urgențe la Spitalul Județean!

Deputatul Luminița Jivan a anunțat că vizita ministrului Suciu nu a fost deloc întâmplătoare, astăzi devenind certitudine faptul că vin banii în județ pentru două proiecte, unul în domeniul sănătății, altul pe educație. „Cu domnul președinte al Consiliului Județean a semnat un contract pe fonduri europene, un contract adus de Ministerul Dezvoltării, pe partea de UPU la Spitalul Județean. A fost semnat și un alt contract, cu Primăria Reșița, pe partea de grădinițe, o grădiniță pe care noi ne dorim să obținem finanțare de multă vreme”, a explicat șefa PSD Caraș-Severin.

Ministrul Dezvoltării susține că județul Caraș-Severin beneficiază de investiții extrem de importante, mai ales cu fonduri derulate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și tocmai de aceea a venit cu trei obiective clare. În primul rând, monitorizarea zilnică a tot ceea ce înseamnă Programul Operațional Regional. „Un alt obiectiv pe care îl urmăresc, a spus Suciu, este să stau de vorbă cu primarii, să le răspund la absolut toate întrebările. Indiferent de culoarea lor politică, există sau trebuie să existe o relație de parteneriat din care ambele părți au de câștigat. Am discutat cu primarii din Caraș-Severin despre PNDL, despre Fondul de Dezvoltare și Investiți, i-am încurajat să depună proiecte și am vorbit foarte tranșat și deschis despre Codul administrativ”. În al treilea rând, Suciu a ținut să meargă pe teren, să fadă cu ochii lui obiective finanțate de către ministerul pe care îl conduce. A dorit să vadă în special drumuri județene finanțate prin Compania Națională de Investiții.

„Județul Caraș-Severin are cele mai multe și cele mai mari ca valoare, cele mai mari proiecte finanțate de către CNI din toată țară! Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, program creat și pus la punct în anul 2013, de către vicepremierul de atunci, Liviu Dragnea, în județul Caraș-Severin se derulează investiții de 1,2 miliarde de lei. Niciu alt program guvernamental nu a ajutat autoritățiile locale și comunitățiile mai mult decât acest PNDL. Acești 1, 3 miliarde de lei se transpun în 297 de obiective de investiții în acest județ. Avem în implementare 94 de obiective de apă și canalizare, 55 de obiective de unități de învățământ, 103 drumuri, 17 unități sanitare, 6 poduri, 12 instituții publice, 8 proiecte de iluminat public. Indiferent de ceea ce spun supărații colegi din opoziție, acest proiect de dezvoltare locală nu se va opri așa cum ne cer cei de la USR și cei de la PNL, ci va și continua. Va exista în momentul în care vom finaliza etapa a doua a PNDL va exista și o etapă a treia pentru că este cel mai simplu, cel mai ușor de accesat de către autoritățiile locale și cel mai benefic pentru comunitățiile din România”, a afirmat vicepremierul Suciu.