Primarul Oraviţei, la spital după o altercaţie!

Primarul Dumitru Ursu are nevoie de nouă-zece zile de îngrijiri medicale după conflictul de ieri cu un cameraman de la stiridinbanat.ro, în timp ce acesta din urmă reclamă la rândul său că edilul i-a distrus aparatura.

Scene incredibile s-au petrecut ieri în Primăria Oraviţa, mai exact, în biroul viceprimarului Eugen Neda. Reporterul România TV, Cristian Franţ, şi un cameraman de la stiridinbanat.ro i-au solicitat primarului Ursu un interviu. Tonul pe care au vorbit jurnaliştii l-a deranjat pe edilul-şef şi acesta le-a cerut să nu mai filmeze. De aici până la îmbrânceli nu a mai fost decât un pas.

Primarul, reclamat la Poliţie

Versiunile sunt diferite. “Primarul a avut un exces de furie, s-a năpustit asupra mea, m-a împins, mi-a rupt camera şi a fugit cu ea în biroul său. Solicit cercetarea primarului Dumitru Ursu pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire, furt şi distrugere”, a scris cameramanul în plângerea făcută la Poliţia Oraviţa. Primarul Ursu a ajuns la spital imediat după incident, cu o plagă la mână care a necesitat să fie cusută. “Unul dintre reporteri m-a invitat provocator să vin în biroul viceprimarului să discutăm ca între bărbaţi. Viceprimarul m-a atenţionat că aceştia filmează în birou fără acordul nostru. M-am adresat cameramanului cu rugămintea de a opri camera de filmat pentru a discuta tema interviului. Cameramanul a refuzat, m-a înjurat şi mi-a spus că e domeniu public şi că poate filma ce doreşte, fără acordul nostru. Am încercat să-i acopăr obiectivul, moment în care acesta m-a lovit cu camera peste mână. Camera s-a rupt, producându-mi leziuni. Apoi a aruncat-o din mână şi m-a împins în uşa biroului, pe care a scos-o din balamale”, povesteşte cele întâmplate, Dumitru Ursu.

Plângere penală

Mai mult decât atât, edilul spune că jurnaliştii l-au hărţuit timp de două săptămâni. “Atitudinea celor doi a fost una de agresivitate şi provocare la adresa mea. Nimeni nu a câştigat vreun război cu presa, dar nici nu se poate tolera o astfel de atitudine şi de manifestare. Eu respect toţi jurnaliştii din Caraş-Severin, nici cu cei doi nu am avut nimic de împărţit, dar cred că trebuie să ne purtăm civilizat. Cei doi se aflau într-o instituţie publică, în biroul viceprimarului, şi comportamentul lor nu a fost deloc unul potrivit, ca să nu-i spun altfel”, a mai spus primarul Oraviţei, care a formulat o plângere penală împotriva celor doi reprezentanţi mass-media. Cristi Franţ, reporterul România TV, susţine că lumină în acest caz poate să facă doar cardul de memorie din camera de filmat. “Indiferent de ce spune dumnealui, incidentul a fost filmat, iar cardul e la acesta. Probabil că Poliţia îl va recupera şi se va vedea tot ce s-a întâmplat. Dacă dânsul ar fi persoana lezată, ar avea tot interesul să predea Poliţiei cardul cu imaginile”, a declarat Franţ.

Comments

 1. marlboro says:

  pacatele mele popo,ne spuneti va rog de ce a fost dat afara din preotime marele jurnalist Cristi Franţ? :))

 2. elvira i says:

  hm, oare?

 3. N-a fost dat afara niciodata, e in drepturi si acu

 4. simina says:

  Acesti oameni nu au ce lucra in televiziune sunt niste neciopliti,afara cu ei!!!Domnul primar este un om cu mult bun-simt si respect,nu s-ar injosi la un asemea circ.Ca sa filmezi intr-o institutie publica cum e Primaria ai nevoie de o autorizatie,dar Domnu’ Frant care habar nu are cu ce se mananca jurnalismul s-a crezut ca la el acasa:)).Tot ce a facut Ursu Dumitru a fost ca sa se apere,eu as fi facut la fel!Cum sa ma filmeze cineva pe mine daca eu vreau??Tot respectul domn’ primar,va multumim ptr ceea ce faceti in Oravita!

 5. 1. Eu sunt preot si acum, nu am fost dat afara
  2. Nu ai nevoie de autorizatie doar daca e marcat distinctiv, vizibil, cu semn filmatul interzis si afisat inca de la intrare
  3. Furt de camera + card e furt. Cand cineva face ceva ilegal, legea o aplica POLITIA. De ce nu a sunat la politie ci si-a facut singur LEGEA?

 6. marlboro says:

  unde mai sunteti preot? :))

 7. simina says:

  Domnu’ Frant asa tare v-ati emotionat ca nu mai stiti sa scrieti?Nu pot sa fiu si nici nu va permit sa ma faceti “jalnic” ptr ca sunt femeie si am dreptul la libertatea de a vorbi ,ma bucur ca nu ati “interat “la DOMNUL URSU poate ati vrut sa scrieti,dar de unde atata respect,ati mancat cu dansul la masa cumva??.Unde mai sunteti preot si acum???De ce nu ne spuneti motivul ptr care nu v-au mai vrut oamenii?Toata lumea va cunoaste ca mereu sunteti pus pe scandal,se vede ca aveti un limbaj foarte frumos.

 8. simina says:

  Ptr stiri din banat daca vrei iti dau adresa mea poate vrei sa vezi ce sex am:))).ne aparam primarul,asa cum voi il protejati pe domnu” Frant!Intreaga Fam .Stan este alaturi de Domnul Primar!

 9. marcel says:

  Simina nu te pune rau cu presa ca poate vin si pe la tine acasa sa te agrezese sau sa iti rupa vreo usa:)).In tara asta daca ti cu dreptatea esti vazut cu ochi rai sau esti vazuta” Barbat” :)) :))

 10. marlboro says:

  Frant ,ne spui si noua unde mai esti preot ? :)))

 11. marlboro says:

  DOMNU’ FRANT,DE CE NU NE RASPUNZI LA INTREBARE?

 12. marlboro says:

  Frant ,ne spui si noua unde mai esti preot ? )) DE CE NU RASPUNZI LA INTREBARE? … N-AI TIMP SA NE RASPUNZI…SAAUUU…MINTI CU NERUSINARE SI DE DATA ASTA TE-AM PRINS :)))

 13. marcel says:

  Nu raspunde ptr ca se simte cu musca pe caciula,a fost dat afara de sateni ptr ca le-a dat gaura!!!El Martirul!!

 14. marlboro says:

  Frant….ne-ai ramas dator cu un raspuns,ne spui de ce nu mai esti preot si de ce ai dat gaura unui sat intreg vanzand toata padurea bisericii !?