Bani pentru împăduriri

Județul Caraș-Severin a avut parte astăzi de o rectificare pozitivă, după ce forul județean a dat startul unui amplu program de împădurire a mai multor zone. Acesta se derulează împreună cu Fondul Național de Mediu.

Principalul punct de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de astăzi a fost rectificarea bugetară. „Este vorba despre o rectificare pozitivă, cu 500.000 de lei, pentru un proiect de împăduriri, pe care Consiliul Județean Caraș-Severin îl derulează împreună cu Fondul Național de Mediu. De fapt, proiectul vizează împădurirea din zonele Bozovici, respectiv Berzasca și Pojejena. Programul va continua și în anii următori”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Valoarea totală a proiectului de împădurire la nivelul judeţului se ridică la 2.000.000 de lei. Forul de la Palatul Administrativ a contribuit deja cu bani pentru plantarea arborilor, iar acum Fondul pentru Mediu a alocat 500.000 de lei.

Tot astăzi, în interiorul bugetului Consiliului Județean, 25.000 de lei s-au alocat pentru reabilitarea sediului Direcției pentru Evidența Persoanelor. Alți 40.000 de lei au fost alocați pentru activități sportive. „Banii ajung, în principal, la Cubul Sportiv Școlar și la echipa de tenis de masă a județului, care e pe podium în clasamentul național în acest moment”, a adăugat liderul de la Consiliul Județean.