Reșița va avea sală de operații ORL!

Investițiile pe care le-au planificat autoritățile județene aduc o premieră la Reșița în mai multe domenii. În primul rând, este vorba despre înființarea unor săli noi de operație, dar și de reabilitarea întregii infrastructuri a unității, lucru care nu s-a întâmplat din 1970, de când clădirea a fost pusă în funcțiune.

Dincolo de punerea în funcțiune a aparatului cu rezonanță electromagnetică, Consiliul Județean continuă seria investițiilor la Spitalul Județean. 250.000 de euro vor fi alocați achiziționării de aparatură pentru secția de chirurgie, reabilitarea secției de obstetrică ginecologie și înființarea unei săli de operații în cadrul secției ORL. De precizat că aceasta ar fi o premieră la Reşiţa, pacienții fiind nevoiţi până acum să meargă la Timișoara pentru o operație în această specializare.

Investițiile nu se opresc aici, mai ales că sistemul de alimentare cu apă și cel de încălzire sunt vechi din 1970, astfel că au nevoie de reparații și îmbunătățiri. Liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde, s-a întâlnit recent cu medicii de la Spitalul Județean și, în urma unui necesar pe care l-au întocmit aceștia, nevoile au fost așternute pe hârtie. Urmează însă partea cea mai grea, cea de dotare a unității spitalicești.

„Zilele trecute am avut o analiză cu managerul spitalului din Reșița și cu o serie de șefi de secție din spital, pentru a continua investițiile și pentru a reabilita infrastructura Spitalului Județean. De asemenea, vom reabilita maternitatea, care se bucură de dotare performantă, dar partea hotelieră lasă de dorit. Se va întâmpla în această toamnă și, sper eu, ca până în primăvara următoare infrastructura ce ține de alimentarea cu apă, gaz, circuite de încălzire în spital, să fie și ea reabilitată pentru că e necesar. Practic, astfel de lucrări nu au mai fost făcute de la inaugurare, din 1970”, a spus președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Autoritățile estimează că toate aceste lucrări vor fi gata până la jumătatea anului viitor.

Sperăm ca până la jumătatea anului viitor, Reșița să aibă un spital de standarde europene”, Sorin Frunzăverde, președinte Consiliul Județean Caraș-Severin