Peste 60 de directori, schimbați din funcție

Noul an școlar a adus schimbări majore doar la nivel de conducere. Zeci de directori de grădinițe, școli generale și licee au părăsit birourile de șefi și s-au reîntors la catedră, prin decizia oficialilor de la Inspectoratul Școlar. Aceștia spun că nicio hotărâre nu a fost politică.

De la 1 septembrie, 66 de directori au fost înlocuiți din funcția de conducere pe care au deținut-o în unitățile de învățământ din Caraș-Severin. Inspectorul școlar general susține că aceștia au fost destituiți din cauză că mandatul lor a expirat, fără ca decizia să fie influențată în vreun fel de sfera politicului.

„Acești directori nu au fost schimbați, cum de altfel crede lumea. Și-au încheiat mandatul la 30 august 2012 și, în urma unor analize făcute împreună cu colegii mei, zicem noi, am încheiat colaborarea cu 66 de directori din 177. Am considerat că trebuie să revigorăm managementul anumitor școli prin infuzia cu manageri noi, în special cadre didactice tinere, ambițioase, profesioniste”, a precizat inspectorul școlar general, Paul Șușoi.

Acesta îi asigură pe dascăli că numirile sunt făcute numai până la organizarea concursurilor de ocupare a posturilor.

„Toți cei 177 de directori vor participa la concurs și atunci se va vedea cine este director. Poate să vină și acela care nu a mai fost în funcția de director. Noi, cu cea mai mare plăcere, în urma rezultatelor concursului, vom pune omul potrivit la locul potrivit, adică omul care va avea rezultatul cel mai bun. Deocamdată, nu știm când va avea loc acest concurs. Cel mai probabil, pe la începutul anului viitor”, susține inspectorul școlar general la ISJ Caraș-Severin.

Pe lista liceelor la care directorii au fost schimbați se regăsesc „Traian Vuia”, Colegiul Economic al Banatului Montan, „Mircea Eliade” sau “Bastilia”, așa cum este cunoscut Liceul “Diaconovici Tietz” în rândul reșițenilor.

Comments

  1. eu says:

    concursul lu’peste ca toti sunt pusi politic,pana si gradinitile le-ati politizat,nu are importanta pregatirea sau abilitatea omului ci culoarea politica…..cel mai tragi-comic este ca acele directoare au un comportament ce lasa de dorit,ceva de genul cand se ajunge prostul sef.ca si presa poate dati vreo raita prin gardinite si scoli sa mai stati de vb cu oamenii,sa vedeti in ce hal sunt conduse institutiile si ce ex dau acele directoare copiilor…..pai atunci sa nu ne mai miram cand vedem rez la examene