Sute de kilometri, ca să obțină un act!

Pe lângă drumurile dese pe care oamenii sunt obligați să le facă la Reșița, ca să se trateze, locuitorii orașului Anina se lovesc tot mai des de astfel de situații. Și în cazul trezoreriei lucrurile stau la fel, după ce fostele Guverne au pus lacătul pe ușa instituției financiare de pe plan local.

Locuitorii orașului Anina întâmpină dificultăţi serioase atunci când vine vorba despre rezolvarea problemelor de ordin fiscal pe care le au. Pe lângă faptul că au rămas fără spital și trebuie să bată drumurile până la Reșița ca să se trateze, aceștia nu mai au nici măcar punctul de lucru al trezoreriei. Primarul orașului, Gheorghe Românu, a purtat în repetate rânduri discuții cu Ioan Dragomir, directorul Direcției Finanțelor Publice din Caraș-Severin, însă în zadar.

„Ca să își rezolve problemele la trezorerie, locuitorii scot din buzunar 25 de lei pentru biletul de autobuz, dus-întors. Numai consumă banii aiurea. Și așa au probleme financiare. Am purtat discuții cu cei care conduc Direcția de Finanțe, le-am explicat că le punem spațiu la dispoziție. Nu înțeleg de ce nu intervin mai repede, ca să rezolve problema”, a spus Gheorghe Românu, primarul orașului Anina, pentru „Express de Banat”.

În ce-l privește pe actualul șef al Direcției Finanțelor Publice din Caraș-Severin, Ioan Dragomir, acesta este de acord că oamenii cheltuie banii pe drumuri, însă nu poate face nimic. “Nu m-am aflat la conducerea Finanțelor atunci când s-au desființat administrațiile fiscale din Bozovici, Anina și Bocșa. S-a renunțat la ele printr-un ordin dat de Ministerul Finanțelor și ANAF. Tot printr-un ordin dat de aceste instituții se poate reînființa trezoreria de acolo”, a precizat șeful de la fisc, Ioan Dragomir, pentru “Express de Banat”. Acesta a confirmat că la Anina există și un spațiu unde și-ar putea derula activitatea, dar, cel puțin deocamdată, nu poate face nimic.