Primăria Anina a redus din datorii

Achiziţiile pe care le-a făcut fosta administraţie locală din Anina creează mari necazuri și acum. Asta pentru că, actualul edil-șef, în loc să investească banii în infrastructura orașului, este obligat să achite sutele de mii de lei pe care Primăria le are datorie către furnizori.

Mai multe investiţii importante pentru oraş sunt puse în pericol din cauza modului în care a fost cheltuit banul public în perioada 2008-2012. În conturile Primăriei Anina au început să se mai adune bani, însă puținele sume de care oraşul dispune sunt alocate la capitolul „datorii”.

Potrivit Legii, în cazul în care administrația nu achită lunar o parte dintre sumele acumulate sub formă de debite, atunci Direcția Finanțelor Publice le blochează conturile. „Am reușit să achităm până acum, de la preluarea mandatului, suma de 600.000 de lei. Dacă lucrurile merg în această direcție, sperăm ca până la sfârșitul anului să încheiem acest capitol. Astfel, din 2013, ne vom putea ocupa de lucruri mai serioase și să rezolvăm problemele cu care se confruntă oamenii”, a subliniat Gheorghe Românu, primarul orașului Anina.

În luna iunie, valoarea datoriilor pe care le avea Primăria Anina se ridica la peste 350.000 de lei.