VIDEO/UPDATE: Solista INS!DE US din Reşiţa, exclusă din trupă!

Una dintre puţinele trupe de muzică din municipiu, care a încântat tinerii și nu numai prin PUB-urile reșițene ori în cadrul unor manifestări grandioase, precum Zilele Reșiței sau Zilele Cetății Caransebeș, a dat startul unui amplu scandal, care se derulează sub nasul fanilor și al prietenilor.

UPDATE ORA 13.37 INS!DE US merge mai departe

Cu excepția celor postate pe Facebook, chitaristul Vlad Crânganu a ținut să lămurească o serie de aspecte legate de trupa INS!DE US, dar și de comentariul pe care l-a lăsat pe pagina site-ului de socializare.

„Îmi pare rău că s-a ajuns aici, scandalul a fost escaladat  artificial, din punctul meu de vedere, și nu cred că era cazul. Nu suntem vedete sau cel puțin eu nu mă consider o vedetă. Părerea mea este că eram doar o trupă tânără în formare. De asemenea, referitor la faptul că mă consideram liderul trupei, mi se pare firesc să fie așa, atât timp cât cele trei piese proprii sunt compuse de mine și tot eu lucram la ele, uneori chiar și zece ore pe zi pentru a aranja orchestrația,  iar Alina venea doar la repetiții și doar după îndelungi rugăminți din partea mea.

Un alt motiv este acela că nu Alina este membrul fondator, ci eu cu Cătălin Dincă am fondat formația, ea fiind doar reactivată de Cătălin după ce înainte mai cântase cu el, dar se despărțiseră de multă vreme.

În ceea ce privește motivele pentru care eu am exclus-o, le-am postat pe Facebook, iar ele au fost reacția la peste cele 70 de de comentarii răutăcioase la adresa mea și a noii soliste Georgiana. În ceea ce privește propriile compoziții, Alina nu le adora, așa cum de-obicei refuza să le cânte, spunând că sunt demodate și că nu o reprezintă. Asta, în timp ce lumea muzicală cu care am intrat în contact m-a asigurat că sunt foarte bune și că problema legată de faptul că nu suntem difuzați la Radio este doar vocea Alinei vis-a-vis de care eu nu am avut nicioadă obiecții, considerând-o bună, motiv pentru care am mers mai departe cu ea pînă acum, dar la Caransebeș s-a umplut paharul.

Eu sper ca scandalul să se oprească aici și vă asigur că trupa INS!DE US va merge mai departe”, a declarat Vlad Crânganu pentru www.expressdebanat.ro .

UPDATE 11.05 – Scandal online pe scena muzicală

Alina Ehrmann, cea care a pus bazele formației INS!DE US, a fost exclusă din trupa care s-a format în urmă cu aproximativ opt luni de zile, de chitaristul Vlad Crânganu. Motivele au fost legate de întârzierea acesteia la probele de sunet. Nu a fost suficient să îi comunice tinerei decizia, astfel că Alina a citit pe pagina publică a trupei părerea lui Vlad despre ea și decizia de a o exclude.

„Câteva dintre motivele pentru care am renunțat la Alina sunt: cânta numai și numai ce vroia ea, fără să țină cont de contextul concertului și publicul căruia i se adresa. N-a înțeles niciodată că șeful formației eram, sunt și voi fi mereu EU, fiindcă eu am muncit cel mai mult, mi-am dat interesul și pur și simplu o forțam pe Alina să vină la repetiții. Un alt motiv e acela că piesele proprii nu le promova decât după multe insistente sau neștiind că o trupă nu se afirmă prin cover-uri, ci prin propriile compoziții. Totul a culminat cu ultimul concert de la Caransebeș, când a venit cu cinci minute înaintea lui. După trei zile de chef în Serbia, „obosită” și răgușită după câteva nopți de „cântat” prin baruri, ea știind cu o lună înainte că trebuie să onorăm acest concert, cu atât mai mult cu cât am fost plătiți pentru el. Acolo, la Caransebeș, a sărit o strofă, a încurcat versurile, a falsat, iar la sfârșit a trebuit să-i șoptesc la ureche în ce oraș ne găsim, Și ca să știți cu toții și cu toatele, de ce nu am reușit să cântăm la „Zilele Radio România Reșița” și de ce piesele noastre nu au fost difuzate pe posturi: toată lumea, absolut toată lumea din domeniu (aici intră, firește, și oamenii de cultură, adevărații oameni de cultură) a avut obiecții (ca să nu spun a fost oripilată) vis-a-vis de vocea Alinei. Nu am făcut niciodată public lucrul acesta, pur și simplu din bun simț și ca să nu o descurajez pe Alina. Eu atât am avut de spus. Și cred că acum, după ce ați aflat toate acestea, veți vedea altfel lucrurile. Dacă nu, schimbaţi-vă ochelarii. Și dacă nu aveți, luați-vă!”, este postarea lui Vlad, chitaristul INS!DE US. Pe lângă mesaj, pe pagina de Facebook a trupei apar şi poze cu noua solistă.

Mesajul, comentat de Alina

Solista „eliminată” din joc a acceptat să stea de vorbă cu reporterii Express de Banat. „În urmă cu aproximativ 8 luni, unul dintre actualii membri s-a alăturat unei trupe din care făceam eu parte și un prieten, pe numele lui Cătălin Dincă. Acesta din urmă s-a retras, deoarece job-ul pe care îl avea nu îi permitea să fie prezent la toate repetițiile sau evenimentele noastre. Trupa nu avea nici un nume… totul părea așa funny, și priveam totul ca pe o pasiune. Încet, încet trupa a luat contur, eram invitați la foarte multe evenimente, puburi, emisiuni TV, evenimente importante, pentru comunitatea în care trăim. Totul devenise foarte serios, ne-am creat și câteva piese proprii, de care eram foarte mândri. Trupa s-a mărit cu încă un membru, Patrick. El cânta la orgă și o făcea foarte bine. S-a integrat foarte repede, însă excluderea mea din formație m-a lăsat fără cuvinte, modul în care am fost exclusă, mi se pare grotesc…”, a declarat Alina pentru www.expressdebanat.ro .

Ex-solista Ins!de US explică ce s-a întâmplat și la Caransebeș. „Înaintea concertului, am fost plecată în Serbia, i-am trimis mesaj că s-ar putea să ajung mai târziu, deoarece veneam de la aproximativ 400 de km. Am ajuns cu un sfert de oră înaintea concertului. Totul a decurs excelent din punct de vedere muzical, însă rezultatul este acesta: excluderea mea printr-un mesaj pe Facebook!”, a subliniat frumoasa solistă. În orice caz, aceasta este convinsă că viitorul ei în muzică nu se opreşte aici şi este hotărâtă să meargă mai departe.

Și organistul a părăsit trupa

Excluderea Alinei l-a marcat și pe Patrick, cel mai nou membru al trupei, acesta fiind extrem de trist de modul în care solista a fost scoasă din joc. A ales să părăsească INS!DE US tot pe Facebook. „Simt că nu are sens să continuăm acest drum împreună, ci să plec și să iau în minte toate clipele inedite, pentru care sunt recunoscător. Doresc trupei INS! DE US să se regenereze și să își găsească echilibrul de care are nevoie, astfel încât să genereze emoții pozitive”, a postat Patrick pe pagina de Facebook a trupei.

Noua solistă a trupei, din care mai face parte doar chitaristul Vlad Crânganu, este Georgiana Elena. Tânăra are 19 ani și a mai cântat la diverse spectacole. „Nu cânt de mult cu ei, dar îmi place. Simt că vom face treabă împreună. Am mai cântat la diverse spectacole, dar cu negative, nu într-o trupă. Pe Alina, fosta solistă am auzit-o cântând și da, are o voce superbă!”, a declarat pentru Express de Banat Georgiana, solista INS!DE US.

Comments

 1. Anonim says:

  http://www.ustream.tv/recorded/38813587

  Acest link este ultimul concert al trupei Inside us de la Caransebes si prestatia Alinei.
  Ascultati cu atentie piesele.

 2. Vasile says:

  Titlul este putin deplasat avand in vedere ca este vorba de Vlad Cranganu un amator oarecare, care A AVUT NOROCUL sa participe la diferite evenimente, doar pentru simplu fapt ca a gadilat cu limba suficiente parti dorsale, bagandu-se in seama ca o adolescenta marginalizata de grup, dar cu dorinta de afirmare.

  Termeni precum “showbizz” si “lumea muzicala din resita” nu adera cu acest Vlad Cranganu, care e doar un mediocru cu o chitara cumparata, aspirant la vise marete.

  Ce este notoriu la tipul asta este faptul ca din lipsa de colaborari (o pasarica spune ca e de vina caracterul), s-a vazut nevoit sa isi convinga iubitele sa ii cante in trupa, chiar el insusi convins de talentul acestora, ceea ce demonstreaza faptul ca pe langa ca e oarba, dragostea mai e si surda.

  Colaborarile cu Crangan sunt asemanatoare cu o relatie de clasa a 9-a dintre doi tineri labili psihici.

  ASADAR VIITORI ASPIRANTI, MARE ATENTIE CU ACEST INDIVID SENSIBIL !

 3. Anonim says:

  Vlad, incearca sa spui si tu ceva de la tine… e deja plictisitor sa citim ce iti zice tatal tau sau prietena sa zici. Si ca piesele sunt facute de tine… mai incet ca obosesti…

 4. Loredana says:

  Articolul este foarte bun, in ciuda controverselor si acuzelor aduse celui care a scris articolul, cred ca este primul articol de gen la noi in Caras, felicit Express de Banat pentru articol si logic pe Ciprian si tine-o tot asa, nu-i baga in seama pe cei care te jignesc sau se dau mari destepti, vezi aici un fost domn de la PPDD sau un mare gazetar sportiv. Asa, in schimb nu stiu ce aveti fratilor cu bietul baiad…chitarist….a ales sa se desparta de o solista…simplu, Alina are voce buna, are toate calitatile sa creeze o noua formatie….Vlad a luat o hotarare pe care si-o asuma. Nu este un capat de tara ca a fost exclusa….modul da pentru un barbat este jenant sa transmiti printr-un mesaj pe fb….inca odata felicit Express de Banat si implicit pe Ciprian. Bravo

  p.s. Vlad iti urez multa bafta

 5. Cosmin says:

  Bravo pentru articol, impartial, asa cum trebuie sa fie 😀
  Alina multa bafta si Vlad cu Georgiana la fel….multa bafta 😀

 6. Vasile says:

  “Alina Ehrmann, cea care a pus bazele formației INS!DE US, a fost exclusă din trupa care s-a format în urmă cu aproximativ opt luni de zile, de chitaristul Vlad Crânganu. Motivele au fost legate de întârzierea acesteia la probele de sunet.”

  Alina a avut prezenta scenica, daca nu voce, dar asa cum a fost ea, l-a pus pe scena locala, acolo unde nu l-a vrut nimeni. Din cate citesc aici Crangan e un boschetar si un impertinent care a a vrut sa faca pe seful. Dar se pare ca defapt trupa l-a parasit pe el. Cei doi plecati pot gasi chitaristi oriunde, de altfel chitaristi buni, nu amatori care practica acasa intre doua momente onanistice.

  Ureaza-i multa bafta sa se angajeze si sa lase naiba prostiile.

 7. Anonim says:

  Ce citim noi aici e doar “varful aisbergului”. Doar nu credeti ca acest Vlad este la prima lui trupa. Cine mai are inca indoieli asupra lui, sa caute sa afle ce alte colaborari a mai avut si cum s-au incheiat.

  Ar merita un articol pe tema asta.

 8. Cosmin says:

  Vai si-amar….stai linistit Ciprian….nu are nimeni curajul sa se atinga de tine atata timp cat esti la Express de Banat si Doamne Fereste, daca se intampla ceva cu tine….omul ala e mort

 9. Vasile says:

  Nu ai de ce sa-ti para rau. Ca ziarist ai dreptul sa scrii despre evenimente publice, iar trupa Inside este o entitate publica si nu o secta religioasa care se intruneste in secret sub clar de luna pe malul Barzavei. Nea Crangan ar trebui sa stie mai bine asta inainte sa faca icter nervos la telefon (sau chat)

  E plina romania de nepotisme si favorisme. M-am saturat sa vad copiii lu mama si ai lu tata, impinsi de la spate pe scara sociala.

  Lasand caterinca la o parte, individul asta Vlad nu este decat o puslama rasfata, invatat ca tati sa intervina de ori cate ori a avut probleme. Indivizii ca vlad sunt narcisisti cronici, lipsiti de empatie si pregatiti sa calce pe cadavre pentru a-si atinge scopul. Asa s-a intamplat in cazul Alinei, s-a descotorosit de ea, doborat de gelozie pentru ca “si-a permis” sa cante la acel spectacol in Serbia.

 10. Ionut Avdei says:

  Doamne….sa se atinga de tine…..atata ii trebuie….nu traim in Congo sa ne facem singuri legea, dar unii oameni sunt doar cu amenintarile. Stai linistit Ciprian Cuciureanu, stirea e buna, nu ti partea nimanui, nu faci pe nimeni de rahat, s-a facut domnul asta de cacat prin faptul ca te-a amenintat, dar mai stim un domn care l-a amenintat pe Daniel Stanciu ca il arunca de la etajul 6….doar gura e de ei….Bravo Express, bravo Ciprian

 11. Anonim says:

  Exista o expresie: “Aschia nu sare departe de trunchi”. De unde crezi ca a mostenit acest individ Vlad caracterul lui?

  Chiar ai face bine sa postezi conversatie inregistrata. Cred ca e timpul sa aflam si noi adevarul despre Dl. Crangan si despre cum considera el ca e corect sa trateze situatia aparuta.