Sistemul de termoficare intră în insolvență!

Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care CET Reșița 2010 va intra în insolvență. Soluția, deși aparent pare una ce duce la faliment, va salva societatea, astfel încât aceasta să furnizeze în continuare servicii reșițenilor.

Furnizorul de servicii termice al Reșiței a inițiat procedurile pentru insolvența voluntară. Administratorul societății explică faptul că această insolvență este una necesară pentru a putea scăpa de datoriile și penalitățile care amenință compania.

Este vorba de datorii mai vechi către compania E-ON Gaz, un litigiu ce a fost dat către o firmă de recuperare care ne-a blocat toate conturile și nu mai putem face nicio plată. Astfel, s-a hotărât insolvența voluntară, ca să putem continua. În acest fel, vom putea asigura în continuare furnizarea serviciilor”, a precizat pentru Express de Banat Constantin Tarbuzan.

Datoria se ridică la 9  milioane de lei, iar pentru procedurile pe care compania respectivă le demarează mai solicită suma de 130 de mii lei. „Noi muncim luni întregi cât vor ei să plătim o dată. Așa ne putem da seama ce bine trăiesc firmele de pe urma insolvenței”, a mai adăugat administratorul companiei.

Această soluție nu va opri buna funcționare a companiei, din contră, va ajuta ca furnizorul să își poată continua activitatea fără presiunea datoriilor. „Vom face un program de reorganizare și astfel, datoriile vor fi oprite, la fel și penalitățile. Acesta este și motivul pentru care s-a solicitat insolvența voluntară și mă bucur că a fost aprobată și de Consiliul Local, acționarul majoritar al companiei”, a conchis Constantin Tarbuzan.

La ora actuală, CET 2010 se află cu plățile la zi, explică acesta. Singura datorie față de furnizorul actual în acest moment este pe luna în curs, din cauza imposibilității efectuării plăților.