Scandal în Consiliul Local Caransebeş. Fostul viceprimar, somat să returneze banii!

explo 1000x200

Alpinistul de renume internațional Cornel Galescu a ajuns în vizorul Consiliului Local al municipiului Caransebeș din cauza unor declarații și afirmații făcute în presă și pe rețelele de socializare, considerate tendențioase, cu referire la forul legislativ!

Divergențele vin din cauza unei sume de bani pe care Consiliul Local a acordat-o exploratorului pentru finanţarea unei expediții, în calitate de coorganizator. Pentru că sportivul nu a efectuat în 2014 expediția alpină pe vârful Carstensz Pyramid din Papua Noua Guinee (ca etapa în proiectul ,,România Extremă”), conform legii, Cornel Galescu trebuia să restituie banii, urmând să facă o nouă solicitare în 2015.

Potrivit sportivului, care este și cetățean de onoare al Caransebeșului și fost viceprimar la începutul acestui mandat, iar în prezent este consilier local, din punct de vedere moral, dar și legal, solicitarea administrației locale de a returna suma de 45.000 de lei la finalul anului 2014, când se încheie exercițiul bugetar, este nefondată. Galescu a  precizat că expediția se realizează în două etape: prima, de pregătire, în munții Alpi, în 2014, care s-a și efectuat, și a doua, de parcurgere a vârfului din Papua Noua Guinee, în 2015.

Cornel Galescu a ținut să menționeze că: ,,Retragerea finanțării are legătură cu abținerea mea de la vot într-o ședință anterioară. Orgoliul unor oameni politici este mai presus și mai important decât orice performanță sportivă. Este regretabil faptul că se alocă sume uriașe în fotbalul local, fără ca echipa să se poată desprinde de ultimul loc al clasamentului, în timp ce alte discipline, care au făcut performanță pentru Caransebeș, sunt lăsate în beznă”.

Consilierul local Valentin Dascălu a declarat în ședința de Consiliu Local că nu este normal să atribuie vorbe urâte colegilor consilieri, mai ales că Primăria și Consiliul Local au fost printre singurele susținătoare financiare, în tot acest timp, ale expedițiilor efectuate de Cornel Galescu. Normal nu ar fi în opinia sa nici să aducă injurii administrației pentru simplul motiv că dorește o transparență și o disciplină financiară a banilor gestionați din bugetul local. ,,Dacă am începe să punem întrebări cu privire la întreținerea și gestionarea cabanei Scorilo de pe Muntele Mic, de când nu s-a mai plătit chiria la Primărie pentru acest spațiu dat în grija Clubului Montan, al cărui președinte este Coco Galescu, probabil că nu ar pica bine. Ce este așa de greu de înțeles că noi funcționăm după niște legi ale statului care spun clar că banii nefolosiți într-un anumit an se restituie în contul instituției publice care i-a alocat, la sfârșitul anului?! Nu cerem decât să fie transferați din contul Clubului Montan în cel al Primăriei Caransebeș”, a mai spus Dascălu.

În replică, Galescu a precizat în plenul Consiliului că intenția lui nu a fost să jignească vreun coleg consilier, doar că nu înțelege de ce este terfelit în acest fel după ce în repetate rânduri a dus stema și drapelul Caransebeșului pe cele mai înalte culmi. ,,S-a creat un deranj moral și financiar pe care eu nu l-am dorit. Eu nu am spus că nu restitui suma, doar că vreau să mi se arate legalitatea solicitării”, a mai spus Cornel Galescu.

Comments

  1. Cristi P says:

    Niste ordinari, omul asta a facut mai mult pentru Caransebes decat toate consiliile si primariile la un loc. Rusine!