Fabrica de lapte de la Oravița luptă să supraviețuiască în plină reorganizare!

explo 1000x200

Deși societatea Consiliului Județean a intrat în insolvență și mai apoi în reorganizare judiciară, firma luptă să facă față concurenței care există pe piață.

Asta, mai ales că mii de crescători de animale din zonă au beneficii de pe spatele funcționării acesteia. Aleșii județeni, convocați astăzi în ședință extraordinară, au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al SC Fabrica de Produse Lactate SA Oravița.

„Procesul de reorganizare a prevăzut achiziționarea unei cuve pentru prelucrarea brânzei telemea. De asemenea, luăm în discuție și posibilitatea îmbutelierii laptelui în vid, astfel încât fabrica să își îmbunătățească activitatea și să fie competitivă, mai ales pentru derularea în bune condiții a Programului Cornul și Laptele, a declarat astăzi vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Suma prevăzută pentru cumpărarea cuvei, din venituri proprii, se ridică la 30.000 de lei.

Potrivit acestuia, bugetul de venituri al societății a fost mai mare cu circa 40 la sută în 2014, față de anul precedent. De asemenea, nu se pune problema de disponibilizări în rândul angajaților.