Platformă online pentru fondurile UE!

explo 1000x200

Europarlamentarul Victor Negrescu a lansat o platformă online pentru accesarea unor fonduri de peste 35 de miliarde de euro administrate de Comisia Europeană.

Social-democratul a inițiat și lansat platforma online www.granturieuropene.ro, prin intermediul căreia toți cei interesați, precum administrații publice, agenți economici, ONG-uri, agenții media sau simpli cetățeni, pot obține informații despre accesarea fondurilor europene gestionate direct de Uniunea Europeană.

În prezent, Uniunea Europeană gestionează direct aproximativ 24 la sută din fondurile europene, ceea ce reprezintă 35 de miliarde de euro anual, sumele fiind distribuite sub formă de granturi și contracte europene.

„Am demarat acest proiect având în vedere faptul că numărul de beneficiari români ai granturilor și contractelor europene este redus, iar procedura accesării acestor fonduri direct de la Uniunea Europeană este, în mare parte, necunoscută în România”, a spus europarlamentarul pentru www.expressdebanat.ro.

Victor Negrescu a vorbit, în calitate de inițiator al acestui proiect, despre principalele aspecte ce țin de granturile și contractele europene.

„Sunt inițiatorul acestui proiect de informare care va fi susținut de o campanie de promovare în teritoriu și de un sprijin permanent din partea mea și a echipei PES activists România pentru toți cei aflați în căutarea de informații suplimentare. www.GranturiEuropene.ro este o platformă de informare pe care se află colectate informații despre oportunitățile de finanțare oferite de Comisia Europeană și instituțiile subordonate. Prin intermediul acestui portal toți cei interesați pot afla o primă informație în limba română și sunt direcționați către apelurile de proiecte detaliate aflate pe site-urile instituțiilor. Site-ul GranturiEuropene.ro și cele 19 cabinete de europarlamentar pe care le am în țară până în prezent sunt la dispoziție pentru mai multe informații”, a explicat Victor Negrescu.