Sărbătoarea comunei Socol, sărbătoarea celui mai titrat fotbalist român din toate timpurile! (FOTO)

Miodrag Belodedici a revenit pentru câteva zile acasă, pe iarba pe care a dat pentru prima dată cu piciorul în minge și de pe care a ajuns să ridice de două ori deasupra capului Cupa Campionilor Europeni, performanță unică în fotbalul românesc.

 

Prima ediție a Zilelor comunei Socol l-a avut în prim-plan pe fiul satului, pe cetățeanul de onoare al localității de la Dunăre, cel mai titrat fotbalist român, Miodrag Belodedici. Acțiunile zilei de sâmbătă s-au derulat în principal pe stadionul de fotbal din comună, acolo unde Mile, așa cum îi spun consătenii, a intrat din nou la joc. Într-o formă de zile mari, Belodedici a îmbrăcat tricoul a două echipe, a celei gazdă, dar a jucat o repriză și pentru Vracev Gai. Este vorba despre echipa localității în care fostul internațional român și-a găsit refugiu timp de vreo trei săptămâni după ce a fugit din România, pe vremea regimului comunist. În finala competiției, Leii Zlatiței n-au ținut prea mult cont că în echipa Socolului se află o emblemă a fotbalului românesc și mondial și au împins meciul la loviturile de departajare. Portarul lor a fost mult mai inspirat decât omologul său și, după o serie prelungită de lovituri de la 11 metri, a hotărât soarta câștigătoarei primei ediții a Cupei Belodedici.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157656267388240″]

Olgița Ghiță, primarul comunei Socol, a trăit cu sufletul la gură finala și a rememorat momente din tinerețe când venea la Reșița special pentru a-l urmări pe marele Dudu Georgescu. „De mult mi-am dorit acest lucru, de când am venit la primărie, să organizăm zilele comunei. Primii doi ani mi-au fost mai grei, bugetul nu ne-a permis. Anul acesta am reușit însă să organizăm acest eveniment important împreună cu Uniunea Sârbilor din România. Domnul președinte a fost alături de noi. În prima zi au fost întreceri sportive și un spectacol artistic, iar a doua zi, Ruga Sârbească de la Socol, unde s-a tăiat colacul, așa cum e datina strămoșească în comunitatea sârbă. Avem mai departe dans și voie bună cu formația pe care tinerii au ales-o. Invitatul nostru de onoare a fost Miodrag Belodedici. De asta cred că s-a și strâns atâta lume în acest colț binecuvântat de Dumnezeu. Eu am copilărit cu el. Pentru tinerii noștri este un exemplu și un stimulent pentru fotbal, pentru tot ceea ce înseamnă sport. Într-un viitor apropiat, din 2016, sperăm să avem și o echipă a comunei. Pentru prima dată am alocat niște fonduri mai importante pentru terenul de fotbal, să le oferim tinerilor noștri un cadru adecvat pentru a face sport”, a declarat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157656681603371″]

1000x100 casa brutarului

Prezent la competiția de la Socol, președintele AJF Caraș-Severin a lăudat inițiativa organizatorilor și i-a asigurat totodată de tot sprijinul pentru înscrierea unei echipe a comunei în campionatul județean. Viorel Lolea nu a venit cu mâna goală pe malul Dunării, ci cu o plachetă pe care i-a înmânat-o în cadrul festivității de premiere lui Miodrag Belodedici, omul care a făcut ca acest colț al județului să fie cunoscut astăzi în întreaga lume. „Ăsta e stadionul pe care am început să alerg. Încet, încet am ajuns să joc câte un meci aici, apoi la Moldova Nouă și să plec în fotbalul mare. Sărbătorim Sfântul Ilie, e sărbătoarea satului și am făcut un turneu cu satele învecinate, cu prietenii noștri sârbi de peste Nera. Îmi place foarte mult să vin acasă. Bucureștiul e cam departe, dar de fiecare dată când am puțin timp vin acasă. Avem aici Nera, cu apa asta ca lacrima, răcoroasă, în care facem baie. E un loc foarte frumos. Mulțumesc tuturor pentru ceea ce mi-au pregătit”, a declarat Miodrag Belodedici.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157654346677334″]
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157656262419569″]

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru un interviu cu Miodrag Belodedici!

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Miodrag Belodedici NU A FOST declarat de consilierii judeţeni CETĂŢEAN DE ONOARE al judeţului Caraţ-Severin. Oare Belo nu are merite ca şi Mircea Zaberca, Francisc Vaştag, Cristian Chivu, Anton Ferenschutz sau Bruno Adamcsek?

  2. fixpix says:

    Mircea Zaberca cu ce sport s-a dat? Deci ce il recomanda pentru prezenta in echipa de sportivi mentionata de domnul comentator?