„Sănătatea oamenilor este mai presus de politică sau pupatul șefului în fund”

untitled design set 970x90 px

După ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis că măștile devin obligatorii în spațiul public, Alfred Simonis a lansat un atac dur către PNL. Deputatul PSD consideră că decizia este aberantă și o dovadă de infantilism politic asumată doar pentru satisfacerea doleanțelor lui Nicolae Robu.

Alfred Simonis lansează atacuri dure către PNL după măsura CJSU Timiș prin care purtarea măștii în spațiile publice a devenit obligatorie. Liderul social-democrat spune că liberalii acționează după cum le sunt trase sforile, oricât de haotice ar fi urmările. „Absurdul și cinicul situației generate de liberali la Timișoara demonstrează incompetență crasă pe toată linia, de la cei care conduc țara până la liderii locali. Măsurile anti Covid-19 luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, croite după cerința primarului care le-știe-pe-toate, arată fața reală a PNL – un partid care doar mimează interesul pentru binele cetățeanului, cu marionete puse pe funcții și trase cu cheia de șefi, cu decizii discriminatorii, haotice și aberante, cu ipocrizie și infantilism politic”, acuză deputatul PSD.

Social-democratul consideră impunerea purtării măștilor o măsură absurdă, mai ales că anumite locații din industria HoReCa sunt exceptate de la măsură. Simonis îl acuză pe Nicolae Robu de atitudinea de „jupân” și spune că zonele frecventate de primar sunt excluse de decizie. Deputatul consideră că aleșii locali trebuie să rezolve problema procurării materialelor pentru laboratoarele de specialitate și să elimine neregulile din organizarea testărilor. „Ar fi râsu-plânsu dacă nu ar fi de fapt tragic și îngrijorător. Operatorii economici din HoReCa, care sunt și așa loviți crunt de situația generată de pandemie, acum sunt puși în categorii gen câștigători și pierzători, funcție de taxa de fițe plătită pe locație. Iar dincolo de toate, ajung să fie excluse din hotărâre fix locurile în care primarul Robu își face plimbarea de seară și baia de mulțime, în tandem cu doamna și cu bodyguardul-șofer, aproape în fiecare seară. Halal meritocrație liberală, nu-i așa doamna prefect Liliana Oneț? Oare nu mai bine șeful suprem liberal v-ar fi cerut să vă preocupați de problematica lipsei testelor și a imposibilității realizării testării celor care doresc să fie prevăzători cu sănătatea lor? Știți că listele de așteptare au termen în septembrie-octombrie? Ați luat vreo măsură? Băgați-vă mințile în cap fraților! Sănătatea oamenilor este mai presus de politică, pupatul șefului în fund sau interese personale. Arătați că vă meritați funcția sau plecați acasă!”, a încheiat Alfred Simonis.

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Masca, obligatorie și în spațiile deschise în județul Timiș! De astăzi!

Călin Dobra: „Autoritățile locale, în frunte cu DSP Timiș, au scăpat situația de sub orice control!”