Adrian Orza nu mai candidează pentru funcţia de primar al Timişoarei!,,Demersul meu s-a lovit de vechile realităţi politice”

Adrian Orza, fost viceprimar al Timişoarei, candidat din partea PNŢCD în anul 2012 şi în momentul de faţă consilier independent, şi-a anunţat decizia de a nu mai candida la Primăria Timişoarei. Motivele pentru care s-a răzgândit le-a expus într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Nu cu mult timp în urmă, Partidul Republican îşi anunţa susţinerea pentru candidatura lui Adrian Orza, într-o alianţă administrativă pentru Timişoara. Conducerea partidului l-a considerat atunci „omul cel mai reprezentativ pentru Timişoara”. PSD, în schimb, nu s-a grăbit deloc în a-i arăta susţinerea, deşi era aproape sigur la un moment dat că social-democraţii îl vor sprijini.

În cele din urmă, Orza a spus clar: ,,Nu mai candidez”, decizie explicată pe reţeaua de socializare.

,,Mi-am dorit o coaliţie închegată administrativ, care să determine o schimbare în viaţa Timişoarei. O etichetez “coaliţie administrativă” cu argumentul că , nu doar pentru mine, dar şi pentru tot mai mulţi cetăţeni, doctrinele politice pălesc în faţa rânduielii administraţiei publice locale. Oamenii îşi doresc o administraţie flexibilă, dar profund serioasă. Administraţia nu se poate construi cu lozinci, cu mesaje populiste generate de amatori. Nici cu poveşti inventate. Avem destule! Prin urmare, am salutat, la un moment dat, intenţia unor lideri locali de a fi luat în considerare această dezbatere: Administraţie sau politică. Liderii partidelor din opoziţie, din Timişoara, dar chiar şi unii din rândul celor aflaţi la putere, afirmă, în discuţii publice sau private, nevoia unei transformări profunde la Timişoara. De aceea, fiind singurul ales ca independent, am considerat că am o obligaţie morală, susţinut fiind de mai mulţi lideri de opinie locali, să ma implic şi să ajut la crearea unei coaliţii administrative pentru alegerile locale. Ştiam ca nu va fi uşor”, a scris Orza.

Fostul viceprimar s-a arătat dezamăgit de modul în care partidele rămân ,,încroşetate” în calcule politice legate de propriul electorat şi interese de grup şi spune că sunt dificil de adus laolală pentru un scop comun. Acest fapt a contat în decizia sa, dar nu este singurul. „Unele partide negociază funcţii exact cu cei pe care pretind că ar dori să îi schimbe. Tocmai de aceea, demersul meu s-a lovit de vechile realităţi politice. Intenţia de a candida la Primăria Timisoara, anunţată în urmă cu o vreme, se opreşte aici”, a încheiat Orza.