NEWS ALERT. Masca, obligatorie şi în spaţii deschise în județul Timiș! De astăzi!

Masca va fi purtată și în anumite spaţii publice deschise! Este decizia de astăzi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş. Prevederea intră în vigoare astăzi, 1 august, la ora 19! 

Astfel că în pieţe, târguri, pieţe de vechituri, zone de aşteptare, staţii de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obictivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor, locuri de joacă, parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase evenimente sportive, dar şi la evenimente publice, purtarea măştii este obligatorie.

Excepţie de la aceste măsuri fac persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitantă, sportivii care se află pe terenul de sport, dar şi copiii cu vârstă mai mică de 5 ani.

De măsuri restrictive au parte şi operatorii economici: spaţii destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi sau baruri. Acestora li se interzice funcţionarea în intervalul orar 23-6. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat şi alte măsuri restrictive.

,,Se interzice organizarea târgurilor, a oboarelor, a iarmaroacelor şi a pieţelor de vechituri până la încetarea stării de alertă. Excepţie fac pieţele agroalimentare. Aici clienţi vor purta măşti de protecţie, iar comercianţii vor purta mănuşi şi măşti de protecţie. Pe perioada desfăşurării evenimentelor sportive, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către stafful tehnic şi tot personalul care participă la eveniment.”, transmit reprezentanţii Prefecturii.

Respectarea măsurilor adopatate se va urmări de structurile Ministerul Afacerilor Interne, Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică, dar şi de alte instituţii cu drept de control.