Bojin speră în continuare într-o minune: o alianţă PSD – PRO România – ALDE – UNPR, care să îl susţină pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Este arhicunoscut faptul că Titu Bojin a încercat din răsputeri să obţină srijinul PSD şi Pro România pentru candidatura sa la Consiliul Judeţean Timiş. Şefii celor două partide în Timiş au fost de neclintit, mergând fiecare pe varianta sa. În cele din urmă, se pare că Bojin are sprijinul ALDE-UNPR, dar nu a încetat să spere la o minune până în ultimul moment, o alianţă PSD – PRO România – ALDE – UNPR care să îl susţină.

,,Aştept în contiunuare până când decizia este oficială, deoarece nu am văzut până astăzi nimic oficial, o candidatură comună din partea celor patru partide PSD, Pro România, ALDE, UNPR, dar şi alte partide care pot să mă susţină pentru a câştiga alegerile. Sunt disponibil să mă angajez în campanie şi să câştig alegerile. Dacă răspunsul va fi unul negativ, voi candida din partea ALDE-UNPR şi a altor partide mai mici care mă susţin”, a precizat Bojin.

Acesta spune că se bazează pe cifre exacte când vine vorba de şansele sale la preşedinţia CJT şi a dat exemple concrete sondajele celor două partide.

,,Pentru asta s-au făcut două măsurători. În sondajul Pro România, Titu Bojin apare cu 18,6 şi Dobra are 20,1. Dacă discutăm de partide, PSD apare cu 20% şi Pro România cu 6,7. Cam de trei ori e PSD faţă de Pro România în judeţul Timiş. În al doilea sondaj, care s-a făcut din dorinţa de a confirma primul sondaj, aceste îl indică pe Dobra cu 26 de procente şi Titu Bojin 25 de procente, măsurat de data aceasta pe PSD. Deci după patru ani în care a fost preşedinte, după mii de poze, postări şi panouri pe toţi pereţii, Călin are 26%, iar Titu Bojin, venit cu mâinile în buzunare, are 25”, a explicat candidatul.

Bojin crede în continuare că varianta de a merge fiecare partid cu candidatul propriu este una de orgoliu şi face apel la conducerea celor patru partide să se răzgândească în ultimul ceas şi să îi acorde susţinerea. ,,Întrebarea este dacă analiza mea pare corectă sau o fantezie.  Acestea sunt sondaje oficiale. De aici înainte depinde de cei care conduc destinele partidelor în judeţul Timiş, dacă sunt în stare să treacă peste ideea că trebuie să fie neapărat un candidat al partidului şi nu un om care poate aduce voturi şi care poate face diferenţa. Asta depinde doar de domnii Grindeanu, Simonis, Pau, dar şi de ceilalţi conducători la nivel naţional”, a afirmat Bojin.