Salariile de la UCMR sunt plătite de turci și indieni

Soarta Uzinei Constructoare de Mașini din Reșița este în continuare incertă, din cauza datoriilor de milioane pe care societatea le are. Cu toate acestea, cei care conduc compania fac eforturi să atragă bani, astfel încât să le poată plăti salariile oamenilor.

În ciuda insolvenței  în care se afla compania, UCM Reșița își onorează cu succes contractele pe care le-a semnat, atât  pe plan național, cât și pentru clienții de peste hotare. Hidrocentrala din Che Kilavuzlu , Turcia, a primit undă verde pentru punerea în funcțiune.

Echipamentele hidroenergetice, montante sub stricta supraveghere a specialiștilor de la UCM Reșița, în perioada 2011-2012, au trecut  testul. Urmare a comportării foarte bune a hidroagregatelor atât în timpul probelor, cât și la proba de 72 de ore, comisia de recepție a semnat pe data de 2 februarie 2013, protocolul de predare-preluare în exploatare de beneficiar, în perioada de garanţie, a celor patru hidroagregate ce echipează centrala hidroelectrică Kilavuzlu din Turcia”, a declarat Sergiu Taban, purtătorul de cuvânt al UCM Reșița.

turcia_ucmr_ok
Hidrocentralele din Turcia funcţionează de la finele anului trecut

La primele două hidroagregate la care montajul a fost finalizat la sfârşitul lunii octombrie au fost efectuate testele preliminare și probele de punere în funcţiune, conform cărţilor tehnice. Obiectivele au fost cuplate la sistemul naţional turcesc la sfârşitul anului trecut.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV Administratorul judiciar renunţă la UCM Reşiţa!

De la punerea în funcțiune hidroagregatele din Che Kilavuzlu au produs 28.278,80 MWh.

Şanse de colaborare şi cu indienii

Reușita contractului cu turcii ar putea fi dublată de semnarea unui parteneriat cu parteneri indieni. Deocamdată, oficialii de la UCMR nu au ajuns la un acord în ceea ce privește valoarea contractului, însă administratorul judiciar al societății, Remus Borza a declarat pentru Express de Banat că situația se va lămuri în această lună. Semnarea contractului ar aduce la Reșița 30 de milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: UCMR este în dezacord de preţ cu partenerii indieni!

 

banner 1000 x 100 hd

Comments

 1. Coana says:

  Cei care conduc UCMR fak eforturi si e frumos din partea lor. “În ciuda insolvenței în care se afla compania, UCM Reșița își onorează cu succes contractele pe care le-a semnat, atât pe plan național, cât și pentru clienții de peste hotare“. Senzational! Le-a semnat cine si cand? Uite Sergiu, daca ai uitat de unde sa iei toata informatia despre Kilavuzlu: http://www.ucmr.ro/stiri_commentsd229.html?id=155_0_2_0_C si http://www.zf.ro/eveniment/investitie-de-35-mil-euro-la-ucmr-2897236/

 2. Eftimie Marian says:

  Serios, salarii platite de turci? Esti de rasul lumii ! Sunt tari falimentarii astia. Au fost singuri la punerea in functiune a centralei, ca de, numai UCMR este in floare. Da de tata care din 2004 tot lipseste de acasa si sta pe la turci s-a terminat lucrarea de ce nu scrieti. Daca sunteti ziaristi de seama mai treceti si voi la luat interviuri oamenilor muncii care au participat la constructie nu doar la papagalii din conducerea UCMR.

 3. Edy says:

  Mai, mai !!!!Cei care conduc uzina fac eforturi de moare lumea. Stimabilul Cosmin din concediu discuta cu indienii pe facebook ca daca vin astia la Resita nu are cum sa se vada cu ei din Oltenia. S-a grabit sa-si ia concediu pana semneaza contractul altii ca doar l-a invatat Obadau sa taie pamblici la proiecte incepute de inaintasi, cum sa pozeze in ziare, iar daca nu merge ceva sa dea vina pe cei doi Adi (Adi la patrat) sau cum ii mai boteaza unii si altii. E normal sa nu-l intereseze contractul cu indienii de cateva milioane, valoarea lui se ridica la nivelul lui Borza de miliarde …))))

 4. Anca says:

  Domnule Mincinoi, Radoi, sau cum te-o cheama in acte. Nu inteleg de unde ai tu toate datele cu turcii si indienii ca se pare ca desteptii astia de care scrii tu nu prea se vad la fata nici cu turcii nici cu indienii. Repetati toti dupa guru Borza ca papagalii. Am tot auzit si de la fosti directori, daca iti amintesti,ca trebuie sa iesim pe alte piete, sa nu stam dupa Hidroelectrica, alea, alea. Nimic nou, nici genial. Cum vorbirbesti domle cu Ursoniu ca asta nu stie romaneste, doar olteneste, si ca sa-l citez: astia fura toti la Resita, „fura si Primarul, fura si Sectretarul, fura toti”, doar el saracu nu fu. La telefon saracu zisa ca „ eu fusai in concediu de revitalizare, cu o ceapa laminata la rece (adica praz) so stacana de zaibar negru, pentru revigorare”.
  Olel lei daca astia fura la Resita eu unde fusai ca pierdui caruta !!!!