Înșelată cu o mie de euro prin telefon

O femeie din Băile Herculane a fost victima unei înșelăciuni. Apelată pe telefon de un bărbat ce s-a dat drept nepotul ei, la cererea acestuia, femeia a depus într-un cont peste 4000 de lei.

În cursul zilei de ieri, o femeie din Băile Herculane a primit un telefon pe fix de la așa-zisul ei nepot. Acesta îi solicita 1000 de euro pentru a plăti pagubele unui accident rutier pe care se presupune că l-a provocat și în urma căruia fusese grav rănită o fetiță de 10 ani.

Bărbatul a anunțat-o pe femeie că urmează să fie sunată de un avocat și că, pe lângă acea sumă de bani, trebuia să încarce și două cartele cu câte 25 de euro fiecare. Femeia a crezut vorbele necunoscutului și, speriată de cele întâmplate cu nepotul ei, a depus banii la bancă și a încărcat amândouă cartelele. Însă  infractorul nu s-a mulțumit cu atât și a sunat-o din nou pe femeie ca să îi mai ceară 6000 de lei pentru că starea de sănătate a fetiței accidentate se agravase.

După cel de-al doilea telefon și după ce a efectuat prima tranzacție, femeia a hotărât să sune la ginerele său ca să afle dacă se întâmplase ceva cu nepotul ei înainte să depună și cealaltă sumă în bancă. Întreaga poveste țesută de acel bărbat a fost desființată când femeia a vorbit cu adevăratul ei nepot care i-a infirmat implicarea lui într-un accident.

Plângerea depusă de femeie la poliție a condus la identificarea infractorului, acesta fiind un tânăr de 23 de ani din Galați.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin informează cetățenii cu privire la faptul că nu trebuie să se încreadă în fiecare telefon primit deoarece se practică foarte des înșelăciunea prin telefon. „Verificaţi la sursă orice informaţie prin care vi se cere să trimiteţi bani, prin terţi sau prin servicii de transferuri financiare rapide, unor rude despre care vi se spune o poveste, de obicei impresionantă și nu trimiteţi bani celor care vă solicită acest lucru prin telefon”, precizează Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Foto jurnalul.ro