Sute de paşapoarte noi în ianuarie

Aproape 700 de cărăşeni au primit paşapoartele în luna ianuarie, în urma cererilor pe care le-au făcut Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor.  

Potrivit Instituţiei Prefectului Judeţului Caraş-Severin, din totalul de cereri soluţionate, peste 400 s-au făcut pentru eliberarea  paşapoartelor electronice. „S-au primit şi soluţionat un număr de 669 cereri pentru eliberarea paşapoartelor, din care 409 cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice şi 260 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare” , declară purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Mihaela Badea.

Şi cărăşenii aflaţi peste hotare au depus cereri în vederea obţinerii unui paşaport. Astfel, 15 persoane s-au prezentat la ghişeul serviciului, iar alte 37 s-au adresat misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale României din străinătate. De asemenea, cinci persone au avut nevoie de paşaport temporar cu menţionarea domiciliului în străinătate, iar 47 au optat pentru cel electronic.

Interdicție peste granițele țării

A fost suspendat temporar dreptul la liberă circulaţie pentru 16 cetăţeni  români care au domiciliul pe raza judeţului Caraş-Severin. Totodată, prin intermediul Direcţiei Generale de Paşapoarte au fost transmise un număr de 13 comunicări referitoare la reţinerea sau arestarea în străinătate a unor cărăşeni pentru săvârşirea unor fapte cu caracter penal, iar patru comunicări priveau persoane care au decedat în străinătate.

De asemenea, neatenţia se plăteşte, astfel că 12 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru pierderea sau deteriorarea paşapoartelor valabile.

banner 1000 x 100 hd