S-au stabilit vinovații exploziei!

explo 1000x200

Chiar dacă fiul victimei punea toată vina, în ceea ce privește declanșarea exploziei, pe E-On, expertiza echipei de specialiști a constatat că întreaga deflagrație nu a pornit din vina firmei de gaz.

Radu Ilie, fiul victimei, a declarat că mama sa avea apartamentul dotat cu o centrală ultramodernă, iar explozia ar fi pornit din cauza neglijenței firmei de gaz. Acesta susținea că pe scara de bloc se simțea miros înțepător de gaz cu mult timp înainte de producerea exploziei. De cealaltă parte, însă, reprezentanții E-On s-au disculpat prin faptul că nu ar fi primit nicio sesizare din partea locatarilor, referitor la acuzele aduse de fiul femeii decedate.

CITEȘTE ȘI: „CRED CĂ E-ON ESTE DE VINĂ PENTRU EXPLOZIA DE PE ALEEA VLĂDEASA ȘI MOARTEA MAMEI MELE!”

La mai bine de trei luni de la producerea incidentului, rezultatele expertizei realizate de o echipă de specialiști din Petroșani au clarificat împrejurările prin care, în data de 1 octombrie 2013, două etaje au sărit în aer, spre groaza unui cartier întreg.

În urma observațiilor și evaluărilor realizate, s-a constatat că explozia a provenit de la nivelul apartamentului șapte, apartament în care bătrâna, decedată în urma tragediei, locuia singură. De asemenea, specialiștii au stabilit că deflagrația a avut loc în bucutărie și ar fi fost cauzată de amestecul exploziv al gazului metan. Scurgerile de gaz se pare că proveneau din rețeaua internă a apartamentului, iar explozia ar fi putut fi evitată dacă bătrâna ar fi avut instalat în apartament un detector de gaz. În acest fel, în cazul scurgerilor accidentale, alimentarea cu gaz metan a apartamentului ar fi fost automat decuplată.

CITEȘTE ȘI: PRIMA REACȚIE E.ON GAZ ÎN CAZUL EXPLOZIEI. DEZASTRUL, GENERAT DE INSTALAȚIA INTERIOARĂ!

banner 970 x 250